Přeskočit na obsah

Flotila popelářských vozů na vodíkový pohon nasazená v Evropě

Společnost Luxfer Gas Cylinders, která vyrábí vodíkové skladovací systémy, pomáhá pohánět 10člennou flotilu bezemisních popelářských vozů nasazených v Belgii, Německu a Nizozemsku, kde všechna vozidla pro svoz odpadu musí mít do roku 2030 nulové emise.

Odhaduje se, že každý vodíkový kamion na svoz ušetří ročně 30 000 kg CO2, což je údajně ekvivalent 18 zpátečních letů mezi Londýnem a New Yorkem.

Výhody vodíku

Nákladní vozy byly vyvinuty nizozemským a belgickým výrobcem udržitelných vozidel E-Trucks Europe, který původně navrhl a vyrobil elektrické nákladní vozy pro svoz odpadu. Šestihodinová životnost elektrických baterií však vedla konstruktéry k úvahám o vodíkovém palivu, které by umožnilo vozidlům fungovat mnohem déle.

V závislosti na velikosti vodíkové nádrže, která může mít objem 15, 20 nebo 30 kg, mohou kamiony jezdit dva dny, než budou vyžadovat doplnění paliva.

Partnerství mezi společnostmi E-Trucks a Luxfer začalo v roce 2013, kdy dopravní společnost konzultovala s Luxferem svůj vodíkový vůz pro ověření konceptu. První tři vozy od společnosti E-Trucks byly vyrobeny v roce 2018, nyní provozuje flotilu 10 vozide. To zahrnuje její nový program pronájmu vodíkových nákladních vozidel H2RenT – každý poháněný vodíkovými lahvemi Luxfer.

E-Trucks Europe integruje svůj plně vodíkový elektrický pohon do podvozku nákladního vozidla s nástavbou podle specifikací provozovatele.

„Luxfer sehrál velkou roli při realizaci naší původní vize. Konzultovali jsme s nimi, protože byli jedinou společností v Evropě, která stavěla zásobníky vodíku pro mobilní použití, která měla evropskou certifikaci,“ řekl André Beukers, generální ředitel společnosti E-trucks. „Navrhujeme rámy pro vodíkové lahve a společnost Luxfer vyrábí vodíkové nádrže v rámech a osazuje je.”

„Nedávno jsme postavili náš první nákladní vůz pro naši novou službu pronájmu, což je opravdu vzrušující, protože umožňuje operátorům, kteří možná uvažují o investici do vodíkových řešení, „vyzkoušet, než si koupí“ – a umožní jim vidět, jak jim vodík může fungovat. před přijetím finančního závazku. Naším cílem pro H2RenT je zpřístupnit vodíková řešení, což je nezbytné, má-li být vodík plně využíván v dopravním průmyslu.”

Jim Gregory, evropský manažer rozvoje obchodu, Luxfer Gas Cylinders, dodal: „Je fantastické vidět výsledky naší práce s E-Trucks Europe a jsme hrdí na to, že můžeme hrát roli v pozitivním dopadu, který jejich vozidla mají v Evropě.

„Konverze, jako jsou ty jejich, umožňují testování vodíkové infrastruktury a růst poptávky udržitelným tempem – jsou životně důležité pro vodíkovou ekonomiku. Jsme nadšeni, že vidíme inovaci E-Trucks Europe v praxi, protože zájem o vodíková vozidla se ještě dále vyvíjí.“

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy