Přeskočit na obsah

Fortinet rozšiřuje svou bezpečnostní architekturu Security Fabric

Společnost Fortinet představila nová zařízení FortiGate 7121F a FortiExtender 511F-5G pro zabezpečení a urychlení zavádění sítí 5G. Firewall FortiGate 7121F vybavený vlastními bezpečnostními procesory (SPU ASIC) společnosti Fortinet poskytuje nejvýkonnější zabezpečení nezbytné pro sítě 5G a přístup na principu nulové důvěry. Zařízení FortiExtender 511F-5G pak poskytuje bezdrátovou konektivitu WAN pro řešení SD-WAN a SASE.

Ekosystém sítí 5G rozšiřuje prostor pro útok

Technologie 5G umožní transformaci a inovace jak v podnikové sféře, tak u operátorů mobilních sítí. S cílem využít jejich plný potenciál vzniká nový 5G ekosystém, včetně dodavatelů provozních technologií (OT) a průmyslových řídicích systémů a poskytovatelů veřejných cloudových služeb, kteří vytváří nové aplikace a služby na podporu transformace průmyslových podniků. Tím vznikají nové vstupní body a zvětšuje se prostor pro útok s novým bezpečnostními riziky. Tato nová rizika je nutné ošetřit, aby nedocházelo k narušení provozu, a zajistit nízkou latenci a maximální spolehlivost a škálovatelnost, aniž by tím byla oslabena bezpečnost a compliance.

Zabezpečení každého přístupu na ochranu privátních i veřejných sítí 5G

Nový FortiGate 7121F tento problém řeší tak, že spojuje síťové a bezpečnostní funkce prostřednictvím přístupu založeného na zabezpečení a poskytuje dokonalý přehled, maximální škálovatelnost a pokročilé zabezpečení na ochranu důležitých podnikových aplikací v distribuovaném a hybridním 5G ekosystému. Díky šíři architektury Security Fabric může Fortinet poskytovat komplexní zabezpečení ekosystémů privátních i veřejných sítí 5G a zároveň flexibilní možnosti připojení a informačního zpravodajství o hrozbách.

Mimořádně rychlá konektivita 5G pro SD-WAN a SASE

Konektivita 5G poskytuje uživatelům a organizacím vysokorychlostní přístup k internetu s nižší latencí pro připojení zaměstnanců při práci na dálku. Nejnovější zařízení pro bezdrátové připojení WAN FortiExtender 511F-5G nabízí 5G konektivitu standardu sub-6Ghz pro účely SD-WAN a SASE. FortiExtender se jednoduše nastaví a připojí k prvotřídnímu bezpečnému SD-WAN řešení Fortinet. Tím vznikne hybridní WAN s flexibilní konektivitou, která zlepšuje uživatelskou zkušenost. FortiExtender také umožňuje využití tenkých edge zařízení s 5G připojením k platformě FortiSASE, která poskytuje cloudové zabezpečení a kontrolu. Tím lze získat bezpečnou vysokorychlostní bezdrátovou WAN konektivitu, která nalézá uplatnění v mnoha různých oblastech včetně maloobchodu, průmyslových technologií a zdravotnictví.

Architektura Security Fabric zajišťuje komplexní zabezpečení pro podniky a mobilní operátory Jako nedílná součást architektury Fortinet Security Fabric přispívá FortiGate 7121F spolu s dalšími zařízeními FortiGate k její schopnosti přinášet užitek průmyslovým podnikům i mobilním operátorům – díky konzistentnímu zabezpečení privátních i veřejných sítí 5G, OT, prostředků vícepřístupového edge computingu a veřejných a privátních cloudových prostředí.

Komplexní zabezpečení a optimalizovaný provoz pro průmyslové podniky: Bezpečnostní architektura Fortinet Security Fabric poskytuje škálovatelné zabezpečení od radiové přístupové sítě (RAN) přes jádro sítě po vícepřístupový edge computing (MEC). To umožňuje průmyslovým podnikům realizovat digitální inovace, dosáhnout vyšší agility, zlepšit bezpečnost a compliance a zároveň optimalizovat výkon a eliminovat latenci.
Tvorba služeb s odstupňovanou přidanou hodnotou: Mobilní operátoři využívají architekturu Fortinet Security Fabric k budování diferencovaných komerčních služeb s přidanou hodnotou pro podnikové zákazníky, kteří zavádí privátní a veřejné sítě 5G. S pomocí řešení Fortinet operátoři zabezpečují také své vlastní privátní a veřejné sítě 5G. Mohou tak poskytovat bezpečnostní bránu RAN a zabezpečení při roamingu a zároveň snížit otevřenost jádra sítě 5G přes API a dosáhnout celkově lepšího přehledu a automatizovat zabezpečení.
Efektivní provoz: Jednotné prostředí pro správu Fortinet Fabric Management Center zefektivňuje provoz sítě a zabezpečení a zjednodušuje pracovní postupy. To je možné mimo jiné díky integraci architektury Security Fabric s cloudovými, OT, IoT, SD-WAN, síťovými a dalšími řešeními více než 400 partnerů zapojených do ekosystému Open Fabric.

FortiGate 7121F NGFW: Vysoce škálovatelné zabezpečení podnikové třídy

FortiGate 7121F založený na bezpečnostních procesorech Fortinet patří k nejvýkonnějším zařízením na trhu a dosahuje nejvyššího skóre Security Compute Rating oproti konkurenčním next-generation firewallům. Security Compute Rating je koeficient, který porovnává výkon síťového firewallu FortiGate v různých kategoriích oproti průměru konkurenčních produktů, které spadají do stejného cenového pásma. Mimoto FortiGate 7121F vykazuje oproti průměru dvakrát rychlejší ochranu proti hrozbám a 19x rychlejší dešifrování SSL, čímž pomáhá odstranit slepá místa zabezpečení podniků.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy