Přeskočit na obsah

FTV Prima loni zvýšila zisk o čtvrtinu na 803 milionů Kč

Televizní společnost FTV Prima zvýšila v loňském roce zisk před zdaněním o čtvrtinu na 803 milionů Kč. Tržby stouply o sedm procent na 3,76 miliardy korun. Za meziročním růstem stojí zvýšené prodeje reklamního prostoru díky vyššímu podílu sledovanosti skupiny Prima. Sledovanost loni přesáhla 25 procent.

Podíl na sledovanosti rostl podle zástupců společnosti nejen díky novým televizním stanicím Prima Star a Prima Show, ale i díky rostoucímu podílu zpravodajské platformy CNN Prima News. Mezi diváky bodoval například seriál Slunečná.

Skupina dále uvedla, že díky rozvoji obsahu iPrima.cz a zpravodajské multiplatformy CNNPrima.cz se jí podařilo zvyšovat počet reálných uživatelů. Web iPrima.cz měl v loňském roce průměrně 38 milionů zhlédnutí videí měsíčně a byl podle společnosti jedničkou na trhu. Webu CNNPrima.cz meziročně počet reálných uživatelů narostl o 118 procent a zařadil se mezi pět největších zpravodajských portálů, dodala firma.

Skupina Prima provozuje celoplošné televizní vysílání programů Prima, CNN Prima News, Prima Cool, Prima Zoom, Prima Max, Prima Love, Prima Krimi, Prima Star a Prima Show. Kromě toho patří skupině také weby, například iPrima.cz. Primu většinově vlastní miliardář Ivan Zach.

Zdroj: allnews.cz

Foto: Shutterstock

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy