Přeskočit na obsah

Google Cloud uvádí na trh své první virtuální počítače založené na Arm s čipy Ampere

Google Cloud spustil své první virtuální stroje založené na technologii Arm a připojil se k Microsoft Azure a Amazon Web Services a nabídl rodinu architektur instrukční sady ve své cloudové službě.

Virtuální počítače Tau T2A používají procesory založené na Ampere Altra Arm, které používají také Microsoft Azure, Tencent, Equinix Metal a Oracle.

Ampere tvrdí, že její Altra Cloud Native Processors na Googlu překonávají současnou generaci x86 VM až o 31 procent a vedou v poměru cena/výkon až o 65 procent při použití cenových pokynů na vyžádání, kvůli nižší spotřebě energie (nezahrnovaly paměť a skladovací náklady, které jsou u obou stejné).

Virtuální počítače T2A založené na Google Cloud Tau Ampere Altra jsou aktuálně ve zkušební verzi v několika regionech Google Cloud – centrální USA (Iowa – zóna A,B,F), evropa-západ4 (Nizozemsko – zóna A,B,C) a asie-jihovýchod1 (Singapur – zóna B,C) a bude obecně dostupný v následujících měsících. Jsou k dispozici v různých konfiguracích s až 48 vCPU.

„Virtuální počítače T2A poskytují výjimečný výkon s jedním vláknem za přesvědčivou cenu, díky čemuž jsou ideální pro škálovatelné cloudové nativní úlohy,“ uvedli produktoví manažeři Google Cloud Subra Chandramouli a Jamie Kinney v příspěvku na blogu.

“Vývojáři mají nyní možnost vybrat si optimální architekturu pro testování, vývoj a provoz svých pracovních zátěží.”

Google také spustil novou plně spravovanou službu Batch, která automaticky spravuje fronty úloh, poskytování a automatické škálování zdrojů, spouští úlohy, provádí dílčí úkoly a řeší běžné chyby.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS