Přeskočit na obsah

Google letos utratí za datová centra a kanceláře v USA 9,5 miliardy dolarů

Google plánuje letos investovat zhruba 9,5 miliardy dolarů do datových center a kanceláří v USA.

Jde o navýšení oproti loňským 7 miliardám dolarů. Google uvedl, že investice se bude shodovat s tlakem na najmutí nejméně 12 000 zaměstnanců na plný úvazek.

Výdajové řádění je nižší než v letech před pandemií – v roce 2019 společnost odhalila, že v tomto roce utratí za datová centra a kanceláře 13 miliard dolarů. Poté uvedla, že v roce 2020 utratí 10 miliard dolarů, ale své výdaje snížila, když udeřila pandemie.

Společnost nezveřejnila, kolik z 9,5 miliardy dolarů půjde do datových center, ale poukázala na několik dříve oznámených projektů jako příjemců investice.

Patří mezi ně investice do stávajících datových center v Georgii, Tennessee, Virginii, Oklahomě, Iowě, Oregonu, Nevadě a Nebrasce.

„Spolu s těmito investicemi očekáváme, že do konce roku vytvoříme nejméně 12 000 nových pracovních míst na plný úvazek Google a tisíce dalších mezi našimi místními dodavateli, partnery a komunitami,“ řekl Pichai. Datová centra společnosti však stále častěji provozují dočasní zaměstnanci, prodejci a dodavatelé, kteří nejsou počítáni jako zaměstnanci na plný úvazek.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy