Search
Close this search box.

Grid Telecom spolupracuje se společností Quadrivium na kabelové přistávací stanici na Krétě

Grid Telecom postaví kabelovou přistávací stanici (CLS) na řeckém ostrově Kréta.

Grid, dceřiná společnost Independent Power Transmission Operator (IPTO) z Řecka, a Quadrivium Digital oznámily plány na nový CLS v Chanii.

Nový CLS bude umístěn v plánovaném kampusu datového centra Quadrivium o výkonu 20 MW a bude fungovat jako nový uzel pro ukotvení mezinárodních podmořských kabelových systémů z Asie a Afriky přes východní Středomoří.

Kostas Agathakis, předseda představenstva společnosti Grid Telecom, řekl: „Neustále hledáme způsoby, jak strategicky rozšířit naše služby partnerům a zákazníkům. V tomto rámci naše plány na partnerství se společností Quadrivium Digital při budování nového CLS na Krétě významně podpoří implementaci nových mezinárodních alternativních tras.“

Lokalita bude obsahovat osmikanálové podzemní vrtané potrubí do moře a několik plážových šachet (BMH). Společnost Grid Telecom uvedla, že poskytne páteřní síť všem stávajícím i novým distribučním sítím na ostrově Kréta, řecké pevnině a také v sousedních zemích.

Generální ředitel IPTO Manos Manousakis dodal: „Neutrální datová centra a kabelové přistávací stanice s otevřeným přístupem vytvářejí synergie a přidávají hodnotu, což je důvod, proč vysoce oceňujeme strategickou spolupráci mezi dceřinou společností IPTO, Grid Telecom, a společností Quadrivium.“

Společnost Quadrivium, založená v roce 2022, si klade za cíl rozvíjet datová centra a kabelové přistávací stanice v kvalitě Tier III, která jsou neutrální vůči operátorovi, po celé Evropě. Na svých webových stránkách společnost uvádí, že vybrala šest lokalit v Evropě, z nichž každá má několik podmořských kabelů, pro výstavbu nových zařízení. Závod v Chanii je prvním a dosud jediným veřejně oznámeným pracovištěm společnosti.

Společnost vede Aditya Ayyagari, který dříve zastával pozice ve společnostech Equinix, BT a Tech Mahindra.

Ayyagari řekl: „Toto strategické partnerství se společnostmi IPTO a Grid Telecom vytváří kombinované řešení přistání a propojení, které pomáhá konsorciím podmořských kabelů zcela eliminovat nákladné a časově náročné povolovací procesy a výstavbu infrastruktury pro přistání.“

Společnost Grid Telecom byla založena v lednu 2019 a poskytuje telekomunikační služby. Společnost provozuje více než 4 000 km optických vláken po celém Řecku.

Společnost oznámila plány na CLS na jižní straně Kréty v květnu 2022 (Chania je na severní straně).

Kréta má na ostrově řadu stávajících přistávacích míst a v současné době je nebo má být v nadcházejících letech připojena k více než 10 kabelům.

Chania je v současné době místem přistání kabelů AAE-1, Blue, MedNautilus, SeaMeWe-3 a Silphium.

Řecká telekomunikační společnost Lancom, řecká vláda a Digital Realty také budují datová centra na Krétě.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS