Přeskočit na obsah

GSA: Téměř 800 subjektů celosvětově nasazuje privátní LTE a 5G sítě

Nová zpráva od Global Mobile Suppliers Association (GSA) zjistila, že nejméně 794 organizací v 68 zemích a územích nasazuje soukromé mobilní sítě založené na technologiích LTE nebo 5G.

Zpráva GSA uvádí, že LTE zůstává celosvětově oblíbenou technologií pro zavádění soukromých mobilních sítí, i když uvádí, že 5G používá přibližně 37 % zákazníků sledovaných ve studii.

Asociace také identifikovala více než 70 operátorů telekomunikačních sítí zapojených do projektů Private Mobile Network.

Nová zpráva odhaluje, že velké množství a široká škála účastníků trhu se aktivně podílí na vývoji a dodávání řešení pro soukromé mobilní sítě. Mezi 794 organizacemi, o nichž je známo, že nasazují soukromé mobilní sítě LTE nebo 5G, se zdá, že výrobní sektor je největším osvojitelem se 140 identifikovanými společnostmi zapojenými do známých pilotních projektů nebo zavádění, oproti 111 na konci roku 2021. Sektor vzdělávání je na druhém místě s 80 zákaznickými nasazeními, následovaná těžebními společnostmi (69) a energetickými společnostmi (68).

Zpráva GSA ve výrobním sektoru ukazuje, že existuje 71 diskrétních zákaznických nasazení ve výrobě ve srovnání se 42 v procesní výrobě, přičemž dalších 27 bude potvrzeno. Z podkategorií má nejvíce zákaznických nasazení automobilový průmysl, následují elektrická zařízení, spotřebiče a komponenty a dále počítačové, elektronické a optické produkty.

GSA také poznamenala, že globální poskytovatelé cloudu nabízejí řešení privátních mobilních sítí, někdy ve spolupráci s mobilními operátory nebo dodavateli sítí.

„Velký počet a široká škála organizací se intenzivně zabývá vývojem a dodáváním řešení pro soukromé mobilní sítě,“ řekl Joe Barrett, prezident Globální asociace mobilních dodavatelů. „Organizace všech typů, ať už ve výrobě, vzdělávání nebo automobilovém sektoru, investují a zavádějí sítě, které povedou k automatizaci a produktivitě. Prostřednictvím LTE a stále více 5G, organizace sázejí na privátní sítě a na to, co mohou poskytnout.”

„Trh soukromých mobilních sítí je podstatným ekosystémem, kde organizace spolupracují s dodavateli, aby se privátní sítě staly realitou. V současné době sledujeme více než 50 prodejců zařízení, kteří se podíleli na dodávkách zařízení pro soukromé mobilní sítě založené na LTE nebo 5G,“ pokračoval Barrett.

„S tímto ekosystémem, který je nyní zaveden, s tolika příležitostmi a tolika regulačními orgány, které plánují iniciativy pro zpřístupnění spektra pro soukromé použití LTE a 5G, očekáváme v příštích několika letech významný vývoj na trhu,“ uzavřel Barrett.

GSA uvedla, že definuje soukromou mobilní síť jako soukromou mobilní síť 4G/LT-5G na bázi 3GPP, která je určena pro výhradní použití soukromými subjekty, jako jsou podniky, průmyslová odvětví nebo vlády, která není nabízena široké veřejnosti a využívá spektrum definované v 3GPP.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS