Přeskočit na obsah

GSA: Základna 5G zařízení stále roste

Podle nové aktualizace Globální asociace mobilních dodavatelů je po celém světě komerčně dostupných nejméně 468 zařízení 5G, což je nárůst o více než 7% za poslední měsíc a téměř o 30% od ledna tohoto roku. Celkově bylo oznámeno 756 zařízení 5G. Tento údaj zahrnuje regionální varianty, ale nikoli zařízení rebrandovaná operátorem.

Bylo oznámeno 387 5G telefonů, z nichž nejméně 330 je komerčně dostupných – což je nárůst o 32 nově dostupných zařízení právě za poslední měsíc, uvedla organizace.

Druhou největší kategorií ohlášených zařízení jsou zákaznická zařízení Fixed Wireless Access. Tato kategorie čítá 135 ohlášených zařízení – i když v současné době je komerčně k dispozici pouze 54 zařízení, což možná naznačuje nárůst vybavení FWA, protože operátoři nadále rozšiřují pokrytí svých 5G sítí.

Třetí největší kategorií zařízení jsou moduly podporující 5G, kterých bylo oznámeno 92. Mezi další kategorie patří průmyslové brány a směrovače (ohlášeno 38), hot spoty (ohlášeno 37), 15 5G notebooků a 15 5G tabletů.

„Můžeme očekávat, že ekosystém zařízení bude i nadále rychle růst,“ uvedla GSA a dodala, že „na základě předchozích prohlášení prodejců a nedávné míry uvádění zařízení můžeme očekávat, že počet komerčních zařízení do konce druhého čtvrtletí roku 2021 překoná hranici 500.“

Zdroj: rcrwireless.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Generated by Feedzy