Přeskočit na obsah

Hackeři z KLDR od roku 2017 ukradli z Japonska v kryptoměnách 721 milionů dolarů

Hackerské skupiny napojené na Severní Koreu od roku 2017 ukradly z Japonska 721 milionů dolarů (15,7 miliardy Kč) v kryptoměnách. Informoval o tom japonský list Nikkei, jenž průzkumem pověřil společnost Elliptic zabývající se analýzou blockchainu. V regionu se hackeři z KLDR zaměřují ještě na Vietnam.

Uvedená suma se rovná zhruba 30 procentům úhrnu obdobných ztrát po celém světě. Japonská organizace pro zahraniční obchod uvedla, že ukradená aktiva jsou téměř devítinásobkem objemu vývozu ze Severní Koreje za rok 2021.

Proti rostoucím hrozbám nezákonných aktivit státních subjektů, jako jsou krádeže kryptoaktiv, se o víkendu vyslovili ministři financí a guvernéři centrálních bank skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7.

Severní Korea podle společnosti Elliptic v letech 2017-2022 ukradla firmám po celém světě kryptoměny v celkové hodnotě 2,3 miliardy dolarů.

Loni ukradla Severní Korea v kryptoměnách 600 milionů až jednu miliardu dolarů, uvádí zpráva panelu odborníků Rady bezpečnosti OSN z 5. dubna. Meziročně to byl dvojnásobek. Společnost Elliptic tuto částku za rok 2022 odhadla na 640 milionů dolarů.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy