Přeskočit na obsah

Hackerská skupina Anonymous vyzvala Rusy, aby se postavili Putinovi

Hackerská skupina Anonymous, která podnikla kvůli invazi na Ukrajinu několik kybernetických útoků na ruská média a úřady, nyní zveřejnila vzkaz určený Rusům. Vyzvala je v něm, aby se vzepřeli prezidentovi Vladimiru Putinovi a sesadili ho.

„Chytili vás do propagandistické sítě a z obav, nač byste mohli přijít, se vás snaží držet stranou mezinárodního dialogu. Režim Vladimira Putina invazí na Ukrajinu páchá válečné zločiny, které vyvolaly masivní uprchlickou krizi a připravily o život bezpočet lidí,“ uvádí se ve vzkazu.

Rusové podle přepisu mohou zabránit blížícímu se ekonomickému kolapsu jedině akcemi, na nichž budou vyjadřovat odpor k válce a Putinovu režimu.

„Putin ruský národ obětoval. Nejklidnější způsob, jímž se dá tento konflikt zastavit, je pozvednutí se Rusů proti Putinovi a jeho odstranění od moci,“ soudí autoři vzkazu.

Na neděli svolal vězněný oponent Kremlu Alexej Navalnyj další protest Rusů proti válce. Putina ve své páteční výzvě označil za šíleného maniaka. Nejrychleji ho podle něj mohou zastavit Rusové, když se postaví proti válce. „Jste páteří hnutí proti válce a smrti,“ uvedl Navalnyj.

Zdroj: ČTK/allnews.cz

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy