Přeskočit na obsah

Halo Infinite nabídne multiplayer zdarma a napříč platformami, vyjde koncem roku

Nejočekávanější hra Microsoftu rozhodně dokázala na E3 konferenci vyvolat rozruch.

Halo Infinite bylo pro Microsoft zatím celkem pohromou. Jeho původní předváděčka se příliš nepovedla a stvořila meme s brutem Craigem, hru se nepodařilo dokončit včas k uvedení nové generace Xboxu a nejistota neustále rostla. E3 konference Xboxu však pochyby zase tlumí a přináší krásné záběry ze hry doprovázené řadou potěšujících informací.

Tou první je, že Halo Infinite nabídne multiplayer zcela zdarma. Hra tak bude otevřená naprosto všem a nebude ani podmíněná jakýmkoliv předplatným. Nabídne navíc poprvé v historii série také možnost cross-play, takže nemusíte nijak tesknit po svých přátelích, kteří hrají na PC zatímco vy na Xboxu. Pozadu nezůstane ani singleplayerová kampaň, v níž se můžeme dle slov tvůrců těšit na největší příběhovou kampaň s Master Chiefem. V případě, že si budete chtít užít singleplayerovou kampaň, budete ovšem už muset hru normálně koupit.

Halo Infinite mělo původně vyjít již koncem minulého roku. Vývojáři však hru nestíhali dokončit a museli tak vydání odložit. Nové datum Microsoft stanovil zatím pouze neurčitě na konec letošního roku. Hra vyjde na Xbox Series X/S, Xbox One a PC.

Martin Havel

Obrázek: wallpaperaccess.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS