Search
Close this search box.

Havaj plánuje vybudovat síť pro přepravu elektrických kluzáků

Regent, společnost stojící za plně elektrickým hybridním vzdušným a vodním kluzákem, který je stále v prototypu, chce pro americký stát vybudovat udržitelný způsob pobřežní přepravy.

Americký stát Havaj vytváří síť elektrických kluzáků pro přepravu, která má pomoci řídit inovace v odvětví osobní a nákladní dopravy a vybudovat odolný a udržitelný dopravní ekosystém.

Regent je společnost, která stojí za plně elektrickým, hybridním vzdušným a vodním kluzákem, který je stále v prototypu, a jako svého preferovaného partnera pro energetiku a infrastrukturu v projektu si vybral Pacific Current, dceřinou společnost Hawaiian Electric Industries (HEI).

Mokulele Airlines, společnost Southern Airways Company, bude startovacím partnerem sítě kluzáků a oznámila svůj záměr přivést na ostrovní řetězec flotilu kluzáků Regent’s Viceroy pro 12 cestujících.

Komunitní angažovanost

Regent se v létě 2021 vydal na komunitní cestu. Klíčoví členové manažerského týmu strávili téměř celý rok jednáním se zúčastněnými stranami ve veřejném, soukromém a občanském sektoru, aby pochopili potřeby obyvatel a dozvěděli se více o jedinečných ekosystémech spojených s regionem, a podporovali státní úředníky, aby promysleli cíle Havaje v oblasti udržitelnosti a odolnosti.

„Regent se zavázal pomáhat Havaji posunout se směrem k udržitelné dopravě budoucnosti a ví, že úplně prvním krokem je naslouchat a učit se, co komunitu zajímá,“ řekl Billy Thalheimer, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Regent. „Reakce komunity byla ohromně pozitivní a příležitost vybudovat síť mořských kluzáků pro Havaj je splněným snem. Jsme nadšeni, že pomáháme posouvat hranice inovací v oblasti čisté dopravy pro stát.”

SMS Research, firma zabývající se průzkumem trhu se sídlem v Honolulu, se bude zabývat ekonomickými, environmentálními a komunitními přínosy a výzvami spojenými se zavedením kluzáků do státu. Studie se zaměřuje na ekonomický dopad na stát a také na to, jak mohou kluzáky pomoci zlepšit cenovou dostupnost a dostupnost dopravy, včetně posouzení dopadu přidání nových tras a služeb ke zlepšení přístupu pro nedostatečně obsluhované komunity. Nakonec studie bude zahrnovat také podrobnou analýzu různých přístavů.

Thalheimer dodal: „Uvědomujeme si, že Havaj je zvláštní místo s posvátnou kulturou, citlivými environmentálními ekosystémy a bezkonkurenční biodiverzitou. Studie proveditelnosti pokračuje v našem závazku zapojit se do spolupráce s místními komunitami, občanskými organizacemi a všemi příslušnými představiteli soukromého a veřejného sektoru, abychom pochopili, jak mohou kluzáky pomoci zlepšit každodenní život obyvatel. Jsme nadšeni a poctěni, že můžeme být součástí tohoto týmu, který urychluje úsilí Havaje směrem k budoucnosti s nulovými emisemi.”

Partnerství mezi Regent a Pacific Current si klade za cíl vytvořit komplexní nabídku přepravy jako služby, která posune Havaj blíže k jejím cílům v oblasti udržitelnosti a současně zlepší dopravní dostupnost a cenovou dostupnost pro obyvatele.

Místní operátoři budou mít přístup k leasingovým a finančním řešením od Pacific Current a také k dokové a nabíjecí infrastruktuře, která bude mapovat důležité meziostrovní a vnitroostrovní obchodní trasy. Regent a Pacific Current již začaly zapojovat klíčové zainteresované strany z komunity, životního prostředí, soukromého a veřejného sektoru po celém státě, aby tuto vizi proměnily ve skutečnost způsobem, který upřednostňuje a respektuje havajskou kulturu a jedinečné prostředí.

Přečtěte si více: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS