Přeskočit na obsah

Helios Towers expanduje na Střední východ s Omantelem

Díky dohodě o pronájmu zhruba 3 000 mobilních stanic za 575 milionů USD od společnosti Omantel se Helios Towers oficiálně rozšiřuje na Střední východ. Dohoda, kterou společnost uvedla do souladu s její růstovou strategií, by podle očekávání měla během prvního provozního roku vydělat 59 milionů dolarů.

“Omán považujeme za velmi atraktivní a podpůrný trh pro zahraniční investice se silným růstem a vzrušujícími vyhlídkami do budoucna,” řekl Kash Pandya, výkonný ředitel společnosti Helios Towers. “Budeme dále investovat kapitál v Ománu, protože přidáme počet věží prostřednictvím BTS vývoje a kolokací na zelené louce, zdokonalíme současné portfolio věží a vyvine talentovaný místní ománský tým.”

V současné době má Helios celkem 7 356 umístění v deseti afrických zemích a v poslední době společnost uzavřela dohody s Airtel Africa na Madagaskaru a v Malawi, koupila 1 299 věží za 108 milionů dolarů a přiměla operátora, aby souhlasil s exkluzivními jednáními o infrastrukturních aktivech na dvou dalších trzích.

„Díky akvizici, která nás etablovala jako předního operátora věží v Ománu, očekáváme dosažení našeho skupinového cíle 12 000+ věží v dostatečném předstihu před plánem, a zároveň posílíme naše podnikání prostřednictvím dalších výnosů z tvrdé měny a diverzifikace do jednoho z nejrychlejších rostoucí trhy na Středním východě,“ uvedla Pandya.

„Prodej naší pasivní infrastruktury věží je v souladu s naší strategií rozvoje světových strategických a pokročilých komunikačních sítí v Ománu a vytváření nejvyšší hodnoty a efektivity ve prospěch našich akcionářů, zákazníků a partnerů,“ řekl Talal Said Al Mamari, generální ředitel společnosti Omantel, dodal, že tento krok také umožňuje společnosti zpeněžit své věže na „vysoce atraktivních úrovních ocenění, uvolnit rozvahu a urychlit rozvoj sítě v pokročilých technologiích nové generace“.

Kromě prodeje mobilních věží, který zahrnuje leasingovou a servisní smlouvu na dobu 15 let s možnostmi obnovy, zahrnuje dohoda také závazek společnosti Helios vybudovat minimálně dalších 300 nových věží během příštích sedmi let.

Zdroj: rcrwireless.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Generated by Feedzy