Přeskočit na obsah

Herní sluchátka Philips TAG5106

Herní sluchátka Philips TAG5106

Philips před koncem roku představil zajímavou novinku – herní headset Philips TAG5106. Sluchátka mají svůj styl, 50mm měniče a odnímatelný směrový mikrofon. Nabízí pokročilé dvojité připojení 2,4 GHz a Bluetooth 5.2, použít však můžete i kabel. Sluchátka jsme vyzkoušeli a dopadlo to následovně.

Sluchátka jsou vyrobena z kvalitního plastu, což poznáte na první dotyk. Nezůstávají zde otisky prstů. Při pohledu zvenku nás zaujal velmi osobitý, pěkný hranatý tvar. Hlavový most je dostatečně velký, takže jsme se vešli i s velkou hlavou.

Herní headset Philips TAG5106Headset nabízí 50mm měniče, vyrobené z pěkné, jemné koženky a paměťové pěny. Jsou velmi pohodlné. Změnu jsme nepocítili ani při několika hodinách používání. Náušníky z venku opticky rozděluje pruh LED osvětlení, které lze nastavit do několika základních barev. Červená, zelená a modrá, případně měnící se barvy. Osvětlení lze také vypnout.

Připojení k PC, nebo čemukoliv jinému (Mac, PlayStation), probíhá intuitivně. Do USB portu připojíte dongle, sluchátka se automaticky nastaví během několika vteřin a můžete je používat. 3,5 mm kabelové připojení nabízí kompatibilitu s ještě více platformami.

Co se týká obsluhy, resp. ovládání sluchátek, vše obstaráte pomocí tlačítek a konektorů na sluchátkách. Na levém náušníku je ovládání hlasitosti, tlačítko pro vypnutí mikrofonu, USB-C konektor pro nabíjení a 3,5mm pro připojení sluchátek kabelem. Vlevo zepředu je konektor pro připojení mikrofonu. Na pravém náušníku jsou tlačítka pro ovládání DTS, LED osvětlení, tlačítko pro zapnutí/vypnutí a přepínací tlačítko pro Bluetooth a 2,4 GHz připojení.

PhilipsKaždý hráč ví, že pokud si chcete “pařbu” skutečně užít, zvuk je stejně důležitý jako grafika. Philips sluchátka umí, o tom jsme se přesvědčili už při předchozích testováních. Headset Philips TAG5106 je vybavený technologií nové generace DTS Headphone:X 2.0 a nabízí 7.1kanálový prostorový zvuk, který poskytuje vylepšené vykreslení basů, čistotu zvuku a signály přiblížení, stejně jako novou úroveň vnímání vzdálenosti, která rozlišuje mezi blízkým a vzdáleným zvukovým polem. To vytváří pocit, který staví hráče do středu dění skrze zvuk.

Sluchátka Philips TAG5106 mají odnímatelný jednosměrný mikrofon s potlačením okolního hluku. Při vypnutém LED osvětlení by výdrž baterie měla být až 45 hodin. Nám se povedlo 43 hodin.

Balení produktu obsahuje sluchátka, 3,5mm audio kabel, USB-C/USB-A nabíjecí kabel, dongle a startovní příručku. Cenově se sluchátka pohybují kolem 100 eur, tedy nějakých 2500 korun.

Hodnocení

Za tu krátkou dobu používání můžeme říci, že sluchátka jsou velmi pohodlná, dobře vypadají a nabízí výborný zvuk. Ovládání je lehce přístupné a jednoduché. Poměr cena-výkon je velmi dobrý. Jedinou “chybkou” je odnímatelný mikrofon, který se po nastavení do určité polohy lehce vrací zpět. Za AVERIA TECH LAB tedy dáváme 4 z 5.

Radek Vyškovský

Generated by Feedzy