Přeskočit na obsah

Hitachi spouští v Japonsku suverénní cloudovou službu

Společnost Hitachi spustila v Japonsku suverénní cloudovou službu navrženou tak, aby splňovala místní zákony o ukládání dat a ochraně soukromí.

V tiskové zprávě se uvádí, že japonský gigant spolupracuje s VMware v rámci iniciativy Sovereign Cloud Initiative.

V rámci této služby jsou zákaznická data uložena v datových centrech v Japonsku spravovaných a provozovaných společností Hitachi a navržených tak, aby splňovaly místní požadavky na soukromí a zabezpečení.

Hitachi již nabízela spravovanou cloudovou službu poháněnou VMware, známou jako Enterprise Cloud Service G2, a tato nabídka poskytuje další jistotu ohledně toho, kde jsou data uložena a kdo k nim má přístup.

Iniciativa Sovereign Cloud společnosti VMware definuje klíčové charakteristiky, jako je suverenita dat a jurisdikce, přístup k datům a integrita, zabezpečení a dodržování předpisů, nezávislost a mobilita dat, přičemž vyhodnocuje, zda služby nabízené partnery splňují definované standardy.

Mezi společnosti, které získaly označení VMware Sovereign Cloud, patří UKCloud, OVHcloud, AUCloud, Datacom, TietoEvry, Telefonica, Noovle, NxtGen, ThinkOn a Telmex.

Datová suverenita se stala hlavním bodem zájmu s tím, jak roste přijetí cloudu a roste vliv hlavních hráčů z USA a Číny. Obavy z toho, že k datům mají přístup vlády za místními hranicemi, se zvýšily, protože se více dat ukládá do cloudových zařízení a potenciálně se přesouvá do nedomácích jurisdikcí a na dosah jiných vlád.

Řada francouzských a německých společností navázala partnerství s americkými cloudovými giganty za účelem vytvoření suverénních cloudových nabídek, které nabízejí větší rozsah s většími zárukami v oblasti soukromí a zabezpečení. Existuje také iniciativa federované datové infrastruktury Gaia-X, jejímž cílem je vytvořit rámec pro interoperabilní cloudové služby, které splňují evropské požadavky a snižují závislost na velkých poskytovatelích se sídlem v USA.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy