Přeskočit na obsah

Hráči, připravte se na budoucnost s herním routerem Archer GX90

Herní router TP-Link Archer GX90

Novinka na trhu v podobě AX6600 třípásmového bezdrátového herního routeru Archer GX90 od společnosti TP-Link s podporou standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje maximální přenosové rychlosti až 6 579 Mb/s, dokáže díky podpoře tří frekvenčních pásem připravit na budoucnost nejen zanícené hráče, i když pro ty je určen primárně.

Díky rozdělení na tři pásma může Archer GX90 vyhradit jedno samostatné pásmo s maximálními rychlostmi 4,8 Gb/s jako herní pásmo dedikované pro herní servery, což zajišťuje velice plynulé a ničím nerušené hraní. Herní akcelerátor zase dokáže detekovat a optimalizovat herní streamy tak, abyste mohli zůstat ponoření v herním světě. S tím souvisejí i statistiky pro hráče, které si z routeru můžete jednoduše „vytáhnout“ v přehledném a vyladěném uživatelském rozhraní, a to včetně latence v reálném čase, doby hraní a vyhrazených síťových prostředků.

Technologie 1024-QAM zajišťuje více souběžně kódovaných dat, což dále zvyšuje rychlost připojení. K dalším technologiím, které přispívají ke zvyšování rychlosti, náleží osm datových toků, 160MHz kanál (největší šířka kanálu na jeden datový tok) nebo delší trvání symbolu pro čistější signál a více dat.

Router je kromě hraní přirozeně určený i k realizaci datově dalších náročných aktivit, jako je třeba streamování videa ve vysokém rozlišení. A to v danou chvíli nejen na jednom zařízení. Díky standardu Wi-Fi 6 si můžete užívat vyšší rychlosti, menší odezvy a vyšší kapacitu připojení, takže souběžně můžete hrát ty nejnovější on-line herní tituly a někdo jiný z rodiny přitom může sledovat video přes internet. Nebo se z obývacího pokoje účastnit podnikové video konference. A to bez čekání a složitého načítání.

Stabilní připojení, neustále

Herní router TP-Link Archer GX90Samozřejmostí jsou i technologie, které má router navíc a které dále zajišťují vyšší rychlost a stabilitu. Mimo výše uvedeného se jedná například o 8 externích antén a technologie Beamforming (modelování paprsku), OFDMA či MU-MIMO (4×4), díky čemuž tenhle router dokáže zajistit připojení pro desítky zařízení současně, a to bez vnímatelné odezvy. Tedy rychlejší reakce routeru jak při hraní, tak i při videochatu.

Výkonný modul FEM a 4T4R zajišťují pokrytí Wi-Fi signálem až pro 5pokojové domácnosti. A pokud doma máte koncová zařízení, která bezdrátové připojení nepodporují nebo ho z nějakého důvodu nechcete používat, potom se vám určitě bude hodit i kabelové připojení s rychlostí až 2,5 Gbit/s díky integrovanému portu 2,5 Gbit/s WAN/LAN. A díky 1,5GHz čtyřjádrovému procesoru pak budete mít záruku, že síť poběží vždy na plný výkon. K dalším možnostem konektivity patří dva USB porty, pomocí kterých k síti napřímo připojíte například NAS server nebo síťovou tiskárnu.

Zabezpečte svou síť díky řešení HomeCare

V oblasti zabezpečení využívá router řešení TP-Link HomeCare, které znamená pokročilou úroveň bezpečnosti pro neomezený počet připojených klientů. Tímto způsobem je výrazně zvýšena úroveň vašeho soukromí i ochrany dat. K dispozici jsou třeba adaptivní antivirus, který v reálném čase mapuje a detekuje potenciální rizika, filtrace obsahu prostřednictvím rodičovské kontroly i QoS (Quality-of-Service) pro přiřazení priority konkrétním zařízením. Novou úroveň bezpečnosti zajišťuje i podpora nejnovějšího standardu šifrování WPA3.

TP-Link logoWi-Fi router TP-Link Archer GX90 podporuje technologii OneMesh. V případně potřeby rozšíření sítě lze do nepokrytého místa umístit do zásuvky OneMesh extender, čímž se vytvoří jednotná síť s jedním názvem a zajistí tím kompletní pokrytí bez výpadků. Připojená koncová zařízení se pak mohou přepínat mezi zdroji signálu podle toho, který zdroj právě vysílá nejsilněji a nejefektivněji.

Nastavení přes aplikaci i web

Již standardem je pak možnost snadného nastavení a obsluhy třeba přes mobilní aplikaci Tether v češtině nebo slovenštině, která je k dispozici pro Android i iOS. Alternativně lze využít i pokročilé webové rozhraní, které spustíte z libovolného zařízení vybaveného internetovým prohlížečem.

Klíčové vlastnosti Archer GX90:

Herní pásmo – třípásmové provedení poskytuje 4,8Gbit/s herní pásmo vyhrazené pro vaše herní servery a umožňuje ničím nerušené hraní.
Herní akcelerátor – detekuje a optimalizuje herní streamy, abyste mohli zůstat ponoření v herním světě.
Herní statistiky – latence v reálném čase, doba hraní a vyhrazené síťové prostředky přehledně ve vyladěném uživatelském rozhraní.
Herní ochrana – chraňte své účty a dokumenty se systémem zabezpečení Homecare.
Široké pokrytí – 8 antén, technologie Beamforming, výkonný modul FEM a 4T4R zajišťují pokrytí Wi-Fi signálem až pro 5pokojové domácnosti.
Kabelové připojení 2,5 Gbit/s – odhalte potenciál sítě s šířkou pásma příští generace díky portu 2,5 Gbit/s WAN/LAN.
Výkonný procesor – 1,5GHz čtyřjádrový procesor je zárukou, že síť vždy poběží na plný výkon.
Snadné nastavení – s propracovanou aplikací Tether v češtině i slovenštině je nastavení otázkou několika málo minut.

Generated by Feedzy