Přeskočit na obsah

Hyperloop společnosti vytvořily průmyslové sdružení

Skupina sedmi hyperloop společností se dala dohromady, aby vytvořila první globální sdružení pro nový, vysokorychlostní způsob dopravy.

Hardt, Hyperloop One, Hyperloop Transportation Technologies, Nevomo, TransPod, Swisspod Technologies a Zeleros Hyperloop Association podepsaly ustavující akt k vytvoření The Hyperloop Association.

Hyperloop doprava

Dopravní systémy Hyperloop se skládají z autonomního, plně elektrického modulu levitujícího a pohybujícího se vysokou rychlostí v prostředí s nízkým tlakem. Hyperloop výrazně zkrátí dobu cestování a náklady mezi městy a zeměmi a bude energeticky účinnější a udržitelnější než jakýkoli současný způsob hromadné dopravy.

Asociace Hyperloop si klade za cíl stimulovat rozvoj a růst tohoto nově vznikajícího dopravního trhu, účastnit se a podporovat instituce ve spolupráci s vládními a regulačními úřady na tvorbě dopravní politiky. Nově vytvořená asociace, která působí jako jednotný subjekt zastupující průmysl hyperloopů, bude mít za hlavní cíle:

sloužit jako vstupní bod pro tento sektor a být kontaktní organizace pro všechny záležitosti související s hyperloopem
zastupovat, obhajovat, povyšovat a hájit zájmy svých členů ve všech snahách hyperloopů
využít své odborné znalosti k poskytování pokynů a postřehů osobám s rozhodovací pravomocí a zúčastněným stranám o hyperloopu a souvisejících tématech.

 

Asociace Hyperloop se sídlem v Bruselu bude úzce spolupracovat s Evropskou komisí, Evropským parlamentem, Evropským železničním společným podnikem, zúčastněnými stranami průmyslového hodnotového řetězce, výzkumnými středisky a akademickou obcí s cílem urychlit pokrok a usnadnit širokou implementaci dopravního systému napříč v Evropě i ve světě.

Asociaci Hyperloop bude zastupovat Ben Paczek, generální ředitel a spoluzakladatel Nevomo, který byl zvolen inauguračním prezidentem organizace. „V nadcházejících měsících očekáváme zásadní vývoj v prostoru hyperloopů,“ řekl Paczek. „Evropská komise zahájí práci na regulačním rámci hyperloopů, který je významným milníkem pro toto odvětví nejen v Evropě, ale na celém světě.”

„Asociace Hyperloop se těší na spolupráci s evropskými a mezinárodními institucemi, stejně jako se zúčastněnými stranami v tomto odvětví, na této významné příležitosti a na předvedení technologií hyperloop jako proveditelného špičkového, bezpečného a ekologicky udržitelného řešení mobility zítřka.“

Asociace Hyperloop vítá korporace, veřejné a soukromé subjekty a neziskové organizace, které hrají roli v hodnotovém řetězci průmyslu hyperloopů, aby se připojily jako členové. Její zakládající členové uvedli, že jejich cílem je podporovat inkluzivitu a silnou spolupráci mezi odborníky z oboru, výzkumnými a vývojovými subjekty a akademickou obcí.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy