Přeskočit na obsah

Indie spustila svůj “Netflix”

Indická národní společnost pro rozvoj filmu NFDC (National Film Development Corporation of India) byla založena Ministerstvem informací a vysílání indické vlády s cílem podporovat a organizovat efektivní rozvoj indického filmového průmyslu. S tímto záměrem a snahou propagovat indickou kulturu prostřednictvím kinematografie, napomáhat růstu indické kinematografie a získat pro ni celosvětové uznání vytvořilo NFDC ve spolupráci se společností Prozeta streamovací Video-on-Demand (VoD) platformu Cinemas of India.

Společnost Prozeta pomocí své VoD streamovací platformy QuickMedia přetvořila tuto původní platformu, spuštěnou v roce 2012, na produkt špičkové kvality srovnatelný s těmi nejlepšími globálními VoD streamovacími platformami. V noci z úterý na středu 4. května tak byla spuštěna upgradovaná platforma s kompletním redesignem webu a novými funkcemi. Diváci tak mohou např. darovat předplatné, vybírat více titulků a zvukových stop, spustit až tři účty pod jedním hlavním účtem, přidat film do svého seznamu, chatovat s robotem, nastavit tmavý a světlý režim, lajkovat oblíbený film, sdílet své názory na film na sociálních sítích či získat doporučení na zhlédnutí dalšího filmu dle jejich preferencí. Pro veřejné instituce, jako jsou školy či úřady, je k dispozici institucionální předplatné za zvýhodněné ceny či úplně zdarma. Webová platforma je samozřejmě plně responzivní.

Onlinová platforma Cinemas of India umožňuje divákům sledovat indické filmy ve 21 regionálních jazycích, čímž boří geografické, sociální a mezikulturní bariéry. Film Gandhi je např. k dispozici v 8 různých indických jazycích. Filmy mohou navíc zájemci zhlédnout za symbolické ceny, a tak si indické filmy získávají stále více diváků a jsou též inspirací pro začínající indické talenty v oblasti kinematografie.

V průběhu let NFDC spolupracovalo s některými z nejuznávanějších indických filmařů, jakými jsou Satyajit Ray, Mira Nair, Aparna Sen, Shyam Benegal, Govind Nihalani, Mrinal Sen, Richard Attenborogh, Adoor Gopalkrishnan a Ketan Mehta.

QuickMedia je cloudová služba, která kombinuje správu a distribuci obsahu a možnosti jeho monetizace – tedy zpoplatnění divákům. Díky vysoké flexibilitě a škálovatelnosti poskytuje klientům příležitost rychle a snadno vytvořit komplexní online video platformu s podporou všech běžných typů videoobsahu – Video on Demand, živé vysílání i lineární televizní vysílání. Doručování obsahu po celém světě je zajištěno prostřednictvím globálních sítí CDN a cloudových služeb. To umožňuje plynule dodávat vysoce kvalitní video do jakéhokoliv zařízení kdekoliv na světě. Díky formátu LL-HLS a robustní infrastruktuře provozované přímo Prozetou jsou živé streamy doručovány koncovým uživatelům s latencí do 3 vteřin. QuickMedia také podporuje nejnovější standardy DRM a poskytuje zabezpečení proti krádeži obsahu ověřené hollywoodskými studii. Oblibu si nachází u blogerů a malých poskytovatelů video obsahu až po nadnárodní společnosti.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS