Přeskočit na obsah

Inmarsat oznamuje službu satelitní sítě Elera pro IoT

Satelitní operátor Inmarsat oznámil svou novou službu satelitní sítě Elera pro připojení k internetu věcí.

Nová služba rozšiřuje současné satelitní služby v pásmu L a poskytuje úzkopásmovou síť vhodnou pro případy použití založené na IoT.

„Elera se dokonale přizpůsobuje potřebám propojeného světa IoT,“ řekl Rajeev Suri, generální ředitel společnosti Inmarsat. „Globální dosah, mimořádná odolnost, vyšší rychlosti, menší a levnější terminály jsou součástí zajištění toho, abychom při plnění potřeb našich zákazníků zůstali před ostatními.”

Kromě nových levných terminálů společnost uvedla, že bude schopna poskytovat rychlosti v pásmu L až 1,7 Mb/s. Zkoušky zákazníků v komerčním letectví by měly začít v průběhu roku 2022.

Inmarsat vypouští dva nové satelity I-6 na vylepšení sítě Elera. První nový satelit by měl být vypuštěn na konci roku 2021. Společnost uvedla, že kapacita pásma L na každém satelitu I-6 dodá o 50 procent více kapacity na paprsek ve srovnání se 4. generací zařízení společnosti Inmarsat.

Inmarsat si v roce 2015 objednal dva satelity I-6 od společnosti Airbus Defence and Space smlouvou v hodnotě zhruba 600 milionů dolarů.

Společnost uvedla, že Elera bude „klíčovou součástí“ její nové nedávno oznámené sítě Orchestra, která kombinuje sítě GEO, LEO a 5G do jedné nabídky.

Orchestra zkombinuje stávající družice GEO společnosti Inmarsat-GX i L-band s novou „malou konstelací“ 150–175 satelitů satelity LEO, zatímco pozemní 5G přidá kapacitu v místech, jako jsou přístavy, letiště a námořní kanály.

„Elera je vzrušující vizí toho, jak Inmarsat plánuje v nadcházejících letech transformovat možnosti nabízené zákazníkům IoT a mobility, a potvrzuje náš dlouhodobý závazek vůči službám L-band. V příštích měsících budeme sdílet další podrobnosti o těchto inovacích s naší partnerskou komunitou a budeme pokračovat v našem programu oznamování, když dosáhneme hlavních milníků,“ dodal Suri.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Obrázek: Inmarsat

Zdroj: Inmarsat oznamuje službu satelitní sítě Elera pro IoT

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy