Přeskočit na obsah

Inmarsat přemístí pozemní stanici z Nizozemska do Řecka

Satelitní operátor Inmarsat se chystá přemístit jednu ze svých pozemních stanic z Nizozemska do Řecka, aby prodal své spektrum pro 5G.

SpaceNews uvádí, že společnost se snaží přemístit svou pozemní stanici v Burumu, aby mohla prodat spektrum C-pásma, které zařízení používá pro služby námořní bezpečnosti, bezdrátovým 5G operátorům.

Minulý rok Inmarsat zažaloval nizozemskou vládu kvůli plánům na prodej šířky pásma 3,5 GHz ve snaze zachovat si svůj přístup k pásmu. Soud se přiklonil na stranu satelitní firmy a řekl vládě, aby se společností spolupracovala.

Podle externího poradního výboru by se měl Inmarsat přesunout z Burumu, ale část operátorova spektra 3,5 GHz by neměla přejít k bezdrátovým operátorům, dokud operátor nezřídí pozemní stanici jinde.

V důsledku toho společnost spolupracuje s úřady v Řecku na zajištění licence.

Britský satelitní operátor dříve tvrdil, že stěhování z vesnice Burum na severu Nizozemska by bylo zbytečné, protože je možné, že jeho služby mohou sdílet pásmo spektra.

Společnost má další evropskou pozemní stanici ve Fucinu ve střední Itálii, nicméně společnost tvrdí, že potřebuje v oblasti dvě stanice.

Pokud Inmarsat nepřemístí svou nizozemskou pozemní stanici do prosince 2023, výbor doporučuje, aby společnosti bylo umožněno pokračovat v provozování místa, ale s menším pásmem 80 MHz spektra, místo současných 126 MHz.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy