Přeskočit na obsah

Instagram spouští možnost třídění zdrojů bez algoritmů pro všechny uživatele

Poté, co v prosinci oznámil nadcházející možnost – jako součást vystoupení šéfa Instagramu Adama Mosseriho před americkým Senátem kvůli obavám z toho, jak je Instagram škodlivý pro mladé – Instagram nyní spustil svou chronologickou možnost zdroje bez algoritmů pro všechny uživatele.

Máte na výběr ze dvou nových možností zobrazení hlavního obsahu:

Oblíbené – Zobrazí nejnovější příspěvky z účtů, které jste přidali do seznamu „Oblíbené“. Jako oblíbené můžete přidat až 50 účtů, což pomůže upřednostnit aktualizace od těchto uživatelů
Sledování – Zobrazí se vám příspěvky ze všech účtů, které v aplikaci sledujete, podle běžného kanálu Instagramu.

Ale co je důležité, nové kanály „Oblíbené“ a „Sledování“ vám zobrazí příspěvky v chronologickém pořadí tak, jak jsou zveřejňovány. Žádné další zásahy algoritmu – je to Instagram, který znáte a milujete z minulosti, se vším na svém správném místě.

No, tak nějak. Jak jsme poznamenali v době prvního oznámení, problém s možnostmi instagramového kanálu v obráceném chronologickém pořadí spočívá v tom, že nemůžete nastavit ani jeden jako výchozí – budete muset ručně vybrat zobrazení zdroje, které preferujete pokaždé, když se přihlásíte do aplikace.

Což, realisticky, málokdo udělá, zatímco Instagram, který dokázal zvýšit zapojení uživatelů prostřednictvím svého algoritmu definovaného zdroje, bude také doufat, že si lidé uvědomí, že algoritmus je ve skutečnosti lepší a že uvidí více obsahu, na kterém jim nejvíce záleží, protože důvěřují systému.

Instagram má data, která to podporují – minulý rok v příspěvku o tom, jak funguje jeho algoritmus, Instagram vysvětlil, že:

„Když jsme v roce 2010 poprvé spustili, Instagram představoval jediný proud fotografií v chronologickém pořadí. Ale jak se připojovalo více lidí a více se sdílelo, stávalo se pro většinu lidí nemožné vidět vše, natož všechny příspěvky, na kterých jim záleželo. Do roku 2016 lidem chybělo 70 % všech jejich příspěvků ve Feedu, včetně téměř poloviny příspěvků od jejich blízkých kontaktů. Proto jsme vyvinuli a zavedli zdroj, který řadil příspěvky podle toho, co vás nejvíce zajímá.“

Instagram tedy těží z toho, že má zavedený algoritmus, ale také uživatele, kteří s těmito daty pracují. To je alespoň částečně důvod, proč vám Instagram nedává způsob, jak uzamknout zobrazení alternativního zdroje jako svou trvalou preferenci, protože je lepší jít s algoritmem, zlepšit čas strávený v aplikaci a spokojenost uživatelů. I když si to neuvědomujete.

Což je důvod, proč je to spíše prostředek k uklidnění uživatelů než k poskytnutí řešení jako takového.

Meta udělala totéž na Facebooku a přidala možnost přepnout na „Nedávný“ zdroj ve vašem nastavení a in-stream.

Přečtěte si více: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS