Přeskočit na obsah

Italská IT firma postaví datové centrum v římském dole na Sardinii

Italská IT firma staví datové centrum v římském dole na ostrově Sardinie. Dauvea se sídlem v Cagliari přeměňuje důl na ostrově Sant’Antioco na nové datové centrum v projektu, kterému říká „Digital Metalla“ nebo Digital Mine.

Sardinia Post uvádí, že společnost tento měsíc začne s projektem. Společnost zatím nesdílela specifikace, ale uvedla, že zařízení bude „energeticky úsporné zelené datové centrum“.

“V norském Oslu udělali datové centrum z muničního skladu,” řekl Salvatore Pulvirenti, zakladatel a MD společnosti Dauvea. “Nemáme žádné další zprávy o takových vizionářských projektech. Ale tato práce pro nás v první řadě znamená dát nový život územím z udržitelného hlediska, vytvářet pracovní místa, poskytovat řešení nových trendů v digitálním světě, inovovat doopravdy, pomocí tohoto. To je naše poslání.“

Společnost Dauvea, založená v roce 2017, poskytuje řadu IT služeb, kybernetickou bezpečnost a cloudové služby. Pulvirenti dříve působil jako CIO v italském telco obrovi Tiscali a zastával pozice v Telecom Italia a sardinské výzkumné organizaci CRS4.

Metalla je název archeologického naleziště, které se nachází ve starověkém fénickém městě Sulci (nebo Sulcis), severně od malého ostrova jihozápadně od hlavního ostrova Sardinie. V této oblasti se po tisíce let těžilo olovo, stříbro, zinek, uhlí a další nerosty a doly v této oblasti se začaly zavírat až v 90. letech minulého století. Tato oblast byla dříve předložena ke zvážení jako místo světového dědictví UNESCO.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy