Přeskočit na obsah

Italský operátor Wind Tre získává 5G aktiva od OpNet

Italský operátor Wind Tre koupil aktiva velkoobchodního poskytovatele pevného bezdrátového přístupu (FWA) OpNet.

V prohlášení oznamujícím dohodu OpNet potvrdil, že Wind Tre získal 100 procent společnosti, která byla dříve známá jako Linkem.

V samostatném oznámení společnosti Jefferies Financial Group Inc., která je hlavním akcionářem společnosti v oblasti investičního bankovnictví a kapitálových trhů, se uvádí, že prodej má hodnotu 485 milionů eur (520 milionů dolarů).

Dohoda nezahrnuje Tessellis SpA (Opnet je 59,26 procentním akcionářem).

Dohoda nadále podléhá schválení vládou a regulačními orgány, ale očekává se, že bude dokončena v „nadcházejících měsících“.

„Akvizice je součástí strategie společnosti OpNet s cílem vylepšit její aktiva a dynamický obchodní model, který ji odlišuje,“ uvedl OpNet.

Wind Tre v rámci akvizice rozšíří své portfolio spektra pro 5G s 20 MHz v pásmu 3,6–3,8 GHz a 200 MHz v pásmu 26,5 milimetru na 27,5 GHz.

OpNet byl založen v roce 2001 podnikatelem Davidem Rotou, původně fungoval jako Linkem do září 2022. Společnost změnila svůj název po korporátním odštěpení maloobchodní pobočky a nedávné fúzi do Tiscali (nyní známé jako Tessellis).

Operace Wind Tre je výsledkem historie mobilních fúzí. Italský mobilní operátor Andala byl spuštěn v roce 1999 a poté byl získán tehdejší Hutchison Whampoa a v roce 2000 přejmenován na H3G/Three Italy. Mezitím Wind byl založen koncem roku 1997 společnostmi Enel, France Télécom (nyní Orange) a Deutsche Telekom a prodán v 2005 Weather Investments a poté Veon v roce 2011. CK Hutchison pak v roce 2016 získala část Wind a přejmenovala ji na Wind Tre, než v roce 2018 získala celou společnost.

Wind Tre loni souhlasila s prodejem většinového podílu ve své telekomunikační síti švédské EQT Infrastructure.

Dohoda ocenila podnik na 3,74 miliardy dolarů, včetně dluhu, přičemž EQT převzal 60procentní podíl.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS