Přeskočit na obsah

Japonsko se rozhodlo zmírnit 30% krypto daň z papírových zisků pro emitenty tokenů

Japonská vláda se chystá zmírnit daňové požadavky pro místní kryptofirmy, protože tlačí na stimulaci růstu v domácím finančním a technologickém sektoru.

V současné době jsou japonské firmy, které vydávají kryptoměny, povinny platit stanovenou 30% sazbu korporátní daně ze svých držeb, i když nedosáhly zisku z prodeje. Řada tuzemských krypto/blockchainových firem a talentů se proto v posledních několika letech údajně rozhodla založit obchod jinde.

Japonská vládnoucí strana, daňový výbor Liberálně demokratické strany (LDP) se sešel 15. prosince a schválil návrh – původně předložený v srpnu – který odstraňuje požadavek, aby kryptospolečnosti platily daně z papírových zisků z tokenů, které vydaly a drží.

Očekává se, že měkčí pravidla zdanění kryptoměn budou předložena parlamentu v lednu a vstoupí v platnost pro příští finanční rok Japonska počínaje 1. dubnem.

Zdá se, že poslední krok vlády signalizuje, že její hlad po propagaci a rozvoji domácího krypto a Web3 sektoru nepolevil navzdory katastrofě FTX.

Premiér Fumio Kishida v říjnu zdůraznil, že nezaměnitelné tokeny (NFT), blockchain a metaverse budou hrát důležitou roli v digitální transformaci země. Premiér jako příklad uvedl digitalizaci národních průkazů totožnosti.

V říjnu Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association také oznámila plány vrátit se zpět k přísnému procesu prověřování zalistování nových tokenů na burzách, k čemuž Kishida vyzval samoregulační organizaci již v červnu.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS