Přeskočit na obsah

Je to nejchytřejší a nejudržitelnější cyklostezka na světě?

Dubaj představila The Loop, 93 km dlouhou udržitelnou městskou dálnici, jejímž cílem je stát se nejchytřejší cyklistickou a běžeckou infrastrukturou na světě a která je v souladu s 20minutovou městskou iniciativou emirátu.

The Loop, navržený developerem udržitelných měst společností Urb, se snaží během několika minut propojit více než tři miliony obyvatel zdravým způsobem dopravy a klíčovými službami a lokalitami.

Klima řízené prostředí

The Loop poskytne celoročně kontrolované klima, takže do roku 2040 se pro obyvatele Dubaje stane chůze a jízda na kole primárním způsobem dopravy pro každodenní dojíždění pro více než 80 procent obyvatel Dubaje.

Struktura s nulovými emisemi bude integrována s kinetickou podlahou pro čistou energii a pro zavlažování bude využívat 100 procent recyklované vody. Bude také obsahovat vertikální farmy pro zabezpečení potravin a další vybavení pro obyvatele.

„Dubaj je nejlepším místem pro podnikání v městské mobilitě,“ říká generální ředitel Urb, Baharash Bagherian. „Projekt Loop je ztělesněním podnikatelského ducha, jehož cílem je udělat z Dubaje nejvíce pěšky nebo na kole propojené město na světě.

„Loop je budoucností infrastruktur městské mobility, které jsou více než jen udržitelné dopravní systémy. Tyto typy infrastruktur jsou prostory a služby pro lidi, kde lze také poskytovat různé volnočasové a komunitní služby.”

“Tyto typy infrastruktur jsou příjemným způsobem udržitelné dopravy bez ohledu na povětrnostní podmínky.”

„The Loop je v současné době ve fázi výzkumu a vývoje a je jedním z řady projektů chytrého města, které vyvíjí společnost Urb se sídlem v Dubai Design District. Mezi další patří The Parks v Africe, který bude domovem pro 150 000 lidí a jehož cílem je vyrábět 100 procent energie, vody a potravin přímo na místě, aby se stal soběstačným.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS