Přeskočit na obsah

Kalifornské město používá technologii palivových článků k udržení křižovatky v provozu

Město Santa Clarita v Kalifornii spolupracuje se společností Western Systems, specialistou na řízení dopravy, aby na kritické křižovatce instalovalo dlouhotrvající záložní napájecí systém s vodíkovými palivovými články.

Systém od Alergy pomůže udržet křižovatku v provozu při výpadcích elektřiny, včetně těch způsobených extrémním počasím.

Křižovatku využívá více než 80 000 vozidel denně a nachází se podél požární evakuační trasy ve třetím největším městě okresu Los Angeles.

Dlouhodobá záloha

Postupné výpadky proudu, lesní požáry a silný vítr způsobily, že křižovatka ztratila energii, což způsobilo problémy s dopravou a bezpečností pro komunitu. Bez dlouhodobého řešení záložního napájení muselo město nasadit zaměstnance, kteří by instalovali generátory a značky stop, a strážci parkování pomáhali řídit dopravu, což bylo nákladné a neefektivní.

„Udržování bezpečného a efektivního provozu křižovatky je pro město nejvyšší prioritou,“ řekl Cesar Romo, správce systému dopravních signálů města Santa Clarita. „Vzhledem k tomu, že výpadky proudu jsou stále delší a častější, potřebovali jsme zdroj energie, který by dokázal pojmout dlouhodobé výpadky proudu. Systém vodíkových palivových článků je ekologická záložní pohonná jednotka, která dokáže udržet křižovatku v provozu několik dní na záložní energii.“

Alergy palivové články jsou certifikovány California Air Resources Board jako generátory energie s nulovými emisemi. Bez pohyblivých částí nevychází ze skříně palivových článků žádný hukot ani hluk, zatímco se tvrdí, že roční kontrolní seznam preventivní údržby obsahuje pouze výměnu vzduchového filtru.

Western Systems, Alergy a City of Santa Clarita spolupracovaly na konstrukci a instalaci nové jednotky. Po úspěchu této instalace město v současné době hledá další dotační prostředky na přidání dalších jednotek na dalších křižovatkách.

„Tento nový systém mění hru a staví město na špici záložního napájení křižovatek,“ řekl Zach Hoiting ze společnosti Western Systems. “S novou jednotkou na místě bude město udržovat provoz v bezpečném a efektivním provozu během výpadku po delší dobu.”

Společnost Western Systems spolupracuje s městskými, státními a okresními úřady na západě USA při implementaci dopravních řešení.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy