Přeskočit na obsah

KKCG vložila čtvrt miliardy do izraelských Source Defence a NetOp.Cloud

Fond Springtide Ventures, který spadá do skupiny KKCG Karla Komárka, investoval 11 milionů dolarů, tedy zhruba čtvrt miliardy Kč, do izraelských start-upů Source Defense a NetOp.Cloud. Ty se zabývají kybernetickou bezpečností a automatizací správy firemních sítí. KKCG to uvedla v tiskové zprávě.

Springtide Ventures stála v čele investičních kol, v rámci kterých obě firmy získaly dohromady 31,5 milionu USD. V obou případech Springtide získala významné podíly ve společnostech a v případě Source Defense i místo v představenstvu, které obsadí technický ředitel fondu Karel Tušek, uvedla firma.

Source Defense řeší rizika, kterému jsou vystaveni uživatelé internetu a která měla v několika posledních letech nepříznivý dopad na tisíce společností. Aplikace dokáže zabránit pokusům o zneužití JavaScriptu na webových stránkách firem.

Zabránit škodám v on-line světě dokáže i řešení od NetOp.Cloud. Její platforma využívá umělou inteligenci k monitorování stavu podnikové sítě, zjednodušení IT a síťových operací a automatizaci pracovních postupů, aby se sítě mohly samy léčit.

Springtide Ventures se zaměřuje na podporu společností s globálními ambicemi, jejichž služby a produkty jsou založeny na informačních technologiích nebo s nimi úzce souvisejí. Především jde o cloud, bezpečnost a velká data. Dosud fond investoval do více než deseti českých a izraelských společností. Má podíly mimo jiné ve firmách Cognni nebo Shield-IoT. Před dvěma lety prodal podíl v další izraelské firmě SPOT.

KKCG Group je mezinárodní investiční společností s celkovou účetní hodnotou přesahující devět miliard eur. Skupina rozvíjí své obchodní aktivity v 38 zemích světa a má vice než 9000 zaměstnanců.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy