Přeskočit na obsah

Klaus Zellmer se k stane novým předsedou představenstva ŠKODA AUTO a.s.

Novým předsedou představenstva společnosti ŠKODA AUTO a.s. bude od 1. července 2022 Klaus Zellmer, který v současnosti jako člen představenstva značky Volkswagen odpovídá za oblast Prodeje, marketingu a after sales. Dosavadní předseda představenstva ŠKODA AUTO Thomas Schäfer převezme k 1. červenci 2022 funkci předsedy představenstva značky Volkswagen, zároveň se stane členem koncernového představenstva a bude řídit skupinu objemových značek.

Klaus Zellmer je s účinností od 1. července 2022 jmenován novým členem představenstva společnosti ŠKODA AUTO a.s., aby jej následně v souladu s právními předpisy České republiky mohlo představenstvo zvolit novým předsedou. Zellmer tak bude nástupcem Thomase Schäfera, který funkci předsedy představenstva společnosti ŠKODA AUTO a.s. opustí koncem června. Schäfer se na pozici provozního ředitele od 1. dubna 2022 věnuje operativnímu řízení značky Volkswagen a převezme od 1. července 2022 funkci předsedy jejího představenstva. Zároveň se stane členem představenstva koncernu Volkswagen a bude řídit skupinu objemových značek.

Absolvent studia podnikové ekonomiky Klaus Zellmer zahájil svou profesní dráhu v roce 1997 jako asistent člena představenstva ve společnosti Porsche AG, v roce 1999 přestoupil do útvaru Rozvoj prodejní sítě ve společnosti Porsche France, poté převzal vedení regionu Severní Ameriky. V roce 2000 nesl jako vedoucí projektu odpovědnost za budování oblastí Prodeje a Marketingu v rámci zakládání nového pobočného závodu společnosti Porsche v Lipsku. Po působení v čele Zákaznického centra v závodě automobilky Porsche se Zellmer stal vedoucím marketingu ve společnosti Porsche Deutschland, v roce 2010 stanul v jejím čele. V roce 2015 byl Zellmer jmenován prezidentem a generálním ředitelem společnosti Porsche Cars North America v americké Atlantě. Od 15. září 2020 je Klaus Zellmer členem představenstva značky Volkswagen Osobní vozy za oblast Prodeje, marketingu a after sales a v této době rozhodující měrou přispíval k důsledné organizační, digitální a udržitelné orientaci značky Volkswagen na potřeby zákazníků.

TZ

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy