Přeskočit na obsah

Klid v duši i při bouři

Pokud používáte doma klasický stolní počítač, třeba i gamingový, nebo prostě vašemu notebooku došla životnost baterie a máte ho neustále připojený k elektrické síti, je pro vás důležitým prvkem, který vám zajistí stabilitu napájení, nějaký záložní zdroj. Lidově se mu říká „úpéeska“. Pokud zrovna máte rozepsaný důležitý dokument, jste v zápalu hry, nebo sledujete svůj oblíbený film a venku zuří bouřka, je tady možný scénář, že dojde ke krátkodobému kolísaní napětí anebo i výpadku proudu a vy ztratíte vše, co je pro vás v té chvíli důležité. Záchranou pro tyto případy výpadku proudu je zařízení UPS Armac 850E Home.

Řada UPSek Armac 850E Home je speciálně navržena tak, aby dokonale splňovala požadavky domácích uživatelů, kteří potřebují spolehlivá nepřetržitá řešení napájení.

UPSka Armac je určena všem, kteří hledají spolehlivé řešení záložního napájení pro zařízení jako:

– televizory, počítače, herní konzole, přehrávače disků CD/DVD,
– chytré telefony, notebooky, tablety,
– Přepínače, routery, opakovače, extendery, VoIP telefony,
– Reproduktory, Hi-Fi systémy, kamery,
– Servery NAS, další síťová úložná zařízení.

Podívejme se společně na pár zajímavých detailů této UPSky:

Řízení mikroprocesorem – vysoce výkonná a citlivá ochrana zařízení

Mikroprocesor kterým UPSka disponuje odpovídá za správnou funkci celého napájecího systému. CPU navíc ovládá každý parametr samotného zařízení, včetně odesílání napájení všem připojeným zátěžím. Díky použití integrované technologie řízení CPU může UPS okamžitě reagovat na nízké nebo vysoké napětí, špičky, výpadky napájení, přepětí, přetížení a také chránit baterii / baterie před úplným vybitím. Tato technologie navíc eliminuje další elektrické anomálie, ke kterým může dojít při použití napájení ze sítě.

Technologie použité v UPS Armac také umožňují automatické nabíjení baterií v pohotovostním režimu. Jakmile se obnoví napájení ze sítě, UPS se zapne (i když je baterie vybitá), takže připojené zařízení budou mít dostatek „šťávy“, bez ohledu na provozní režim.

Armac 850E Home UPS chip

Dalším bezpečnostním prvkem je ochrana proti přetížení

Každý nepřerušovaný napájecí zdroj Armac je vybaven modulem ochrany proti přetížení, který chrání zařízení před možným poškozením způsobeným nadměrným zatížením.

Pokud je UPS během normálního provozu přetížená (indikováno blikající LED diodou přetížení a nepřetržitým výstražným signálem) a tento problém trvá, přibližně do 10 sekund UPSka automaticky přeruší napájení připojených zařízení. Pokud součet připojených zátěží překročí přijatelnou hodnotu výkonu, je nutné UPSku znovu zapnout stisknutím tlačítka napájení, které řádně obnoví napájení všech připojených zařízení.

Díky této další úrovni zabezpečení se domácí uživatelé nemusí obávat přetížení UPSky. To zvyšuje bezpečnost i pohodlí při používání UPSek Armac.

Armac 850E Home UPS power

Bezpečné síťové a telefonní připojení s přepěťovou ochranou RJ-11/RJ-45

Stále více uživatelů používá další zabezpečovací zařízení mezi elektrickou zásuvkou a cílovým hardwarem k nepřímé ochraně před poškozením elektrickým proudem. Bohužel mnoho lidí má tendenci zapomínat na důsledky používání nechráněných komunikačních portů, které se používají každý den, například RJ-11 (modemy / telefony) nebo RJ-45 (síťové adaptéry, switche, routery).

Tady stojí za připomenutí, že k přepětí může dojít nejen v elektrické síti, ale také v IT síti, na což bohužel uživatelé často zapomínají.

Každý model UPSky je vybaven dvěma porty RJ-11/RJ-45, které poskytují přepěťovou ochranu jak pro telefonní linky, tak pro síťovou infrastrukturu. Díky této konkrétní ochraně budou UPSkou okamžitě detekována veškerá přepětí nebo napěťové špičky přítomné v síti a opraveny tak, aby vaše zařízení měla vždy stabilní a bezpečný signál prostřednictvím telefonních nebo síťových kabelů.

Armac 850E Home UPS fax modem

Automatický regulátor napětí (AVR)

Armac nabízí vylepšený výkon UPSky díky použití automatického regulátoru napětí. U AVR je klasické řešení lineární interaktivní topologie napájení vylepšeno zavedením autotransformátoru, který plynule upravuje napětí přenášené do zařízení připojených k UPS.

Armac 850E Home UPS

Diskrétní provoz – režim ztlumení

Pokud chcete mít doma ticho a klid i při přepínání UPSky do režimu baterie, budete u tohoto produktu v klidu, jelikož napájení se může pochlubit příjemným tichým provozem i při přepínání UPSky do režimu baterie.

Armac 850E Home UPS

Přednosti Home 850E

Automatické přizpůsobení napětí
Ochrana před přetížením, zkratem a výbojem
RJ-45 přepěťová ochrana
USB komunikační port
Funkce „studený start“,

Klíčové vlastnosti

Jedná se o záložní napájecí zdroj s výkonem 850 VA a interaktivní topologií. Má konektory: 2x Schuko 230 V, 2x RJ-45 (vstup/výstup), 1x USB 2.0 typ-B. Mezi jeho funkce patří automatické přizpůsobení napětí, ochrana před přetížením, zkratem a výbojem, RJ-45 přepěťová ochrana a monitorování a ovládání dedikovaným softwarem.

Software je ke stažení na stránkách výrobce. Záložní zdroj a jeho pracovní prostředí lze monitorovat v reálném čase a ovládat pomocí dedikovaného softwaru PowerManager, včetně vynuceného vypnutí.

V redakci nás překvapil i příjemný a decentní design i když u UPSky bychom to asi nečekali.

Charakteristické parametry UPS řady Home jsou:

– Jmenovitý výkon: 850 VA, 480 W,
– Výstupní zásuvky: 2, francouzské (typ E),
– Baterie: 1 ks, 12 V / 9 Ah,
– Široký rozsah vstupního napětí: 145 ~ 290 V,

SWS logoZákladní parametry

Šířka [mm]: 97
Výška [mm]: 142
Hloubka [mm]: 315
Hmotnost [kg]: 5,2

Výkonnostní parametry

Provedení: Tower
Barva: Černá
Technologie: Line-interaktivní
Komunikační rozhraní: USB
Počet baterií: 1
Počet zásuvek: 2
Typ zásuvek: 2x FR
Fáze (vstup/výstup): 1:1
Výkon [VA]: 850
Výkon [W]: 480

Petr Smolník

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy