Přeskočit na obsah

Knihobot má nového CEO pro slovenský trh

Prvním CEO Knihobotu pro slovenský trh se stal Matúš Karaffa. Matúš Karafa (37) stojí za projekty jako Feedo, Peevo, Juring nebo Urban Farmers. Nyní přichází naučit Slováky vracet knížky do oběhu.

Karaffa přichází se zkušenostmi z vedení celé řady firem a projektů. Sedm let působil jako spoluzakladatel a CEO jednoho z největších e-shopů s dětským zbožím Feedo.cz, který vybudoval na zelené louce a dostal na obrat přes 600 milionů korun. Následně na to navázal celou řadou vlastních projektů, jako byl třeba inovativní rozvoz točeného piva Peevo.cz v době pandemie nebo stavba hydroponické farmy v rámci projektu Urban Farmers.

Nyní bude působit jako CEO slovenské pobočky největšího knižního secondhandu Knihobot.cz. Bude zodpovědný za kompletní rozjezd lokálního trhu, postupnou stavbu nového týmu, přípravu marketingových kampaní a zajištění kontaktních míst pro zákazníky – ať už ve formě vlastní výdejny, která se chystá v Bratislavě nebo sítě partnerů, u kterých bude možné nechávat přečtené knihy.

„Poprvé v životě zažívám situaci, kdy nastupuju do fungující a relativně velké firmy. Na druhou stranu, vstup na nový trh je vždycky start od úplného začátku. Můžu tak jednoduše zkombinovat schopnost rozbíhat projekty od nuly, ale zároveň se opřít o fungující procesy,” uvádí Matúš Karaffa, CEO Knihobot.sk. „Moje mise je jasná – co nejrychleji zajistit, aby na Slovensku začal Knihobot fungovat stejně dobře jako v Česku. Stát se tu neotřesitelnou jedničkou v prodeji secondhandových knih. A samozřejmě zajistit, abychom principy růstu dokázaly zopakovat na dalších trzích.”

Karaffovy zkušenosti ze Slovenska by se totiž měly ještě letos zhodnotit také při dalším postupu Knihobotu dále do Evropy. Přes Rakousko by se měl totiž již brzy vypravit i na jeden z největších evropských knižních trhů – do Německa. Postupně by se měl Knihobot stát jedním z nejvýznamnějších hráčů evropské re-commerce.

„Pro mne je re-commerce obrovské téma. Postupně se vracíme k tomu, že si nebudeme chtít za každou cenu koupit novou věc, když ve většině případů starší poslouží stejně dobře. Starší funkční věci přestaneme vyhazovat a budeme považovat za samozřejmé, že ji nabídneme ještě někomu dalšímu,” uvádí Matúš Karaffa. „Přestože v případě Knihobotu mluvíme jen o knížkách, model, který přineseme do světa může inspirovat kohokoli dalšího.”

TZ

Zdroj: JOBS NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy