Přeskočit na obsah

Konference zaměřená na kyberbezpečnost ve zdravotnictví

Kybernetická bezpečnost ve zdravotnictví bude hlavním tématem konference pořádané společností Atos 9.-10. června 2022 v brněnském OREA Congress Hotelu Brno. První den bude věnován tématu z pohledu vrcholového managementu nemocnic, druhý den se pak zaměří na manažery kybernetické bezpečnosti. Jednotlivé přednášky, diskuze a ukázky poskytnou také rady, jak vhodně využít dostupné fondy z Evropské unie.

„Kyberbezpečnost je velmi aktuální téma, u nemocnic a dalších zdravotnických zařízení je však potřeba jej brát snad ještě vážněji než kde jinde. Jde totiž o lidské životy, které mohou být v ohrožení. Mnoho českých nemocnic se útoku v poslední době nevyhnulo, jde o reálný problém, který je potřeba řešit rychle a celistvě,“ říká Jan Váša, specialista na kyberbezpečnost a jeden z organizátorů konference ze společnosti Atos IT Solutions and Services.

Konference bude edukovat zástupce vrcholového managementu a odborníky na kyberbezpečnost v nemocnicích. První jmenované skupině bude věnován především program 9. června, druhá skupina si přijde na své v průběhu 10. června. Zástupci obou skupin se ale mohou zúčastnit obou dnů konference, vstup je bezplatný, zúčastnění si hradí pouze případné ubytování.

Od klimatizace po ty nejsložitější přístroje

Cílem konference je představit kyberbezpečnost jako komplexní problematiku, kterou je potřeba řešit v rámci celého ekosystému od klimatizace po ty nejsložitější zdravotnické přístroje. Účastníci se dozví informace o různých bezpečnostních řešeních a scénářích ochrany nebo tipy odborníků. „Ze zkušeností víme, že nákupy kyberbezpečnostních řešení v minulosti v nemocnicích probíhaly poměrně impulzivně a rádi bychom ukázali cesty, jak to napravit,“ vysvětluje Jan Váša.

Očekávat mohou účastníci také případové studie reálných situací napadených nemocnic, které ochromil kyberútok. „Následky kyberútoku jsou často připisovány pouze IT oddělení nemocnice, což je ale většinou chybná úvaha. Vždy je potřeba hlavně podpora z vedení nemocnice, což také chceme konferencí zdůraznit,“ dodává Jan Váša z Atosu.

Datum konání: 9.-10. června 2022

Místo: OREA Congress Hotel Brno

Zdroj: IT SECURITY NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS