Přeskočit na obsah

Kvantový počítač QuEra je dostupný na AWS

QuEra Computing zpřístupnila svůj kvantový počítač prostřednictvím Amazon Web Services (AWS).

Společnost oznámila, že Aquila, její první generace 256-qubitového kvantového počítače, je nyní k dispozici prostřednictvím Amazon Braket, portálu pro kvantové výpočty společnosti AWS.

„Je to hrdý den pro celý náš tým a důležitý milník na naší cestě k budování škálovatelných vysoce výkonných kvantových počítačů,“ řekl Alexander Keesling, generální ředitel společnosti QuEra Computing. „Aquila je nyní na Amazon Braket a poskytuje výkonnou a jedinečnou platformu, která posouvá pokroky v oblasti kvantových výpočtů. Těšíme se na to, jak uživatelé z celého světa využijí tuto úžasnou novou platformu pro výzkum a průmyslové aplikace.“

Společnost QuEra Computing Inc. z Bostonu, založená v roce 2019 absolventy Harvardu a MIT, nabízí kvantové výpočty založené na neutrálních atomech, které jsou založeny na programovatelných polích neutrálních atomů Rubidia, zachycených ve vakuu pevně zaostřenými laserovými paprsky.

„AWS se hluboce soustředí na to, aby našim zákazníkům přinesl volbu na Amazon Braket, aby prozkoumal vědecký výzkum a vývoj softwaru pro kvantové výpočty,“ dodala Simone Severini, ředitelka kvantových výpočtů ve společnosti AWS. „Přidání Aquily poprvé přináší možnosti kvantových počítačů s neutrálním atomem všem na Amazon Braket. Nabídka QuEra pomáhá rozšiřovat typy aplikací, které lze provádět prostřednictvím Amazon Braket, a je cenným doplňkem pro zákazníky zaměřené na zkoumání neutrálních atomů.”

Společnosti, jako je IonQ, provozují své vlastní datové centrum v Marylandu, přičemž jeho systémy jsou také dostupné prostřednictvím Azure a Google Cloud. Mezi další kvantové společnosti dostupné prostřednictvím AWS patří D-Wave, IonQ, Rigetti, Xanadu a OQC.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Foto: AWS

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS