Přeskočit na obsah

Kvůli neefektivnímu řízení sítí má 35 % firem problémy s fungováním aplikací

Společnost GFI Software uvedla, že podle jejího dotazování provedeného mezi partnery a zákazníky po celém světě, roste počet organizací, které mají každodenní problémy s fungováním firemních aplikací v důsledku neefektivního řízení síťového provozu. Důvodem je růst počtu využívaných aplikací, když více než polovina dotázaných uvedla, že jejich organizace využívá více než 10 aplikací.

Stále více kritických firemních aplikací závisí na dobrém přístupu ke kvalitnímu internetovému připojení, až již to jsou cloudové systémy v Amazon Web Services, aplikace Microsoft Teams, VPN připojení či nestrategické aplikace typu YouTube, ke kterým se připojují individuální uživatelé v organizaci. V případě problémů s připojením nejčastější příčinou nebývá nedostatečná šířka pásma, ale nízká efektivita jeho využití a chybějící prioritizace klíčových aplikací. A pokud IT správci nemají správné nástroje, pak příčiny špatného fungování často ani nedokáží rozpoznat.

K nejzajímavějším zjištěním patří:

46 % organizací globálně provozuje do 10 firemních aplikací, 36 % pak provozuje 11 až 20 aplikací, 10 % pak 20 až 30 aplikací a 8 % více než 30 aplikací.
V České a republice a na Slovensku pak 67 % organizací globálně provozuje do 10 firemních aplikací, 26 % provozuje 11 až 20 aplikací, 7 % pak více než 20 aplikací.
Pokud se týká problémů s výkonem kritických aplikací 46 % globálně dotázaných si není vědomo žádným problémů, 35 % zažívá problémy na každodenní bázi, a jen 19 % své aplikace již prioritizuje.
V České republice a na Slovensku 50 % dotázaných si není vědomo žádným problémů, 40 % zažívá problémy na každodenní bázi, a jen 10 % své aplikace prioritizuje.

 

„Za současným boomem softwarových aplikací stojí probíhající digitalizace, jak z pohledu jejich počtu, tak i nároků na šířku pásma,“ řekl Jozef Kačala, Vicepresident of Global Sales Engineering ve společnosti GFI Software. „Svou roli sehrál i Covid, během něhož došlo k prudkému nárůstu využívání SaaS aplikací. Dnes již organizace v případě internetové konektivity nemohou spoléhat na náhodu, ale musí svým kritickým aplikacím zajistit dostatečnou šířku pásma s pomocí nástrojů pro aktivní řízení síťového provozu a jeho optimalizaci, jako je například GFI Exinda.“

Řešení GFI Exinda NetworkOrchestrator poskytuje viditelnost do spravované sítě a dokáže identifikovat a řešit problémy se síťovým provozem dříve, než způsobí kritické problémy. Nabízí řízení propustnosti a traffic shaping postavený na firemní politice a dokáže analyzovat škodlivý a nestrategický provoz. S pomocí široké škály reportů poskytuje informace o kritických aplikacích v reálném čase, díky kterým může optimalizovat provoz sítě bez ohrožení obchodní kontinuity.

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS