Přeskočit na obsah

Lenovo otevřelo v Maďarsku první evropský výrobní závod

Čínský výrobce počítačů Lenovo oficiálně otevřel v maďarském městě Üllő svůj první výrobní závod v Evropě, uvedla maďarská tisková agentura MTI. Investici za 8,2 miliardy forintů (506,7 milionu Kč) firma Lenovo oznámila v září 2020.

V závodě, který je jedním z největších výrobních provozů firmy, bude pracovat více než 1000 zaměstnanců a jejich počet by se měl zvyšovat spolu s tím, jak se bude rozšiřovat výroba.

Závod má denně vyrobit 1000 serverů a 4000 pracovních stanic, každou z nich speciálně podle požadavků zákazníka. Produkce se bude vyvážet do Evropy, na Blízký východ a do Afriky.

Závod v Üllő je jedním z více než 30 závodů Lenovo na světě. Otevření přichází po rekordním fiskálním roce, ve kterém tržby firmy poprvé stouply na 71 miliard USD (1,7 bilionu Kč), a to navzdory celosvětovému nedostatku čipů a omezením pohybu, kvůli kterým musely některé továrny v Číně zavřít.

Lenovo je další z řady čínských společností, které se rozhodly investovat v Maďarsku. Podle listu Budapest Business Journal oznámila Maďarská agentura pro investice a propagaci v letech 2020 a 2021 celkem 17 projektů čínských firem, včetně projektu firmy Lenovo.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: ICT NETWORK NEWS