Přeskočit na obsah

Lidé se mohou objednávat do sedmi nemocnic v Ústeckém kraji přes portál pacienta

Objednat se na vyšetření k lékaři v sedmi nemocnicích v Ústeckém kraji mohou nově lidé přes portál pacienta. Registrované osoby tam najdou i svou zdravotní dokumentaci. Elektronickou službu spustila před koncem loňského roku Krajská zdravotní, pod niž většina nemocnic v regionu patří. Informovala o tom Krajská zdravotní (KZ), jejímž jediným vlastníkem je Ústecký kraj.

Rezervovat si termín na návštěvu konkrétní ambulance mohou lidé i bez předchozí registrace. „Zdravotní portál značně usnadňuje komunikaci se zdravotníky, čímž výrazně šetří čas pacientů a zjednodušuje administrativu personálu nemocnic,“ uvedl ředitel KZ Petr Malý. Na webu najdou lidé i přehled testovacích míst na covid-19, která zatím stále fungují v některých nemocnicích. Přijít lze někde i bez objednání.

Přihlášení do systému je možné přes lokální účet nebo identitu občana. Preferovaným způsobem, který pacientům díky řádnému ověření totožnosti poskytuje více funkcí, je přihlášení přes identitu občana, přes bankovní identitu, MojeID, eObčanku a další možnosti. Přístup ke zdravotnické dokumentaci mají pouze registrovaní a ověření pacienti. „Systém je už nyní všem zájemcům přístupný, ale jednotlivá pracoviště do něj přidáváme postupně. Portál aktuálně testujeme a ladíme, proto budeme rádi, když se do něj připojí co nejvíce lidí, kteří nám tak s testováním pomohou,“ uvedl náměstek pro řízení informačních systémů KZ Jan Pejchal.

Krajská zdravotní sdružuje nemocnice v Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Děčíně, Litoměřicích a Rumburku. Je jedním z největších poskytovatelů zdravotní péče v ČR.

TZ

Zdroj: eGOVERNMENT NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS