Přeskočit na obsah

LinkedIn testuje novou možnost vypnutí politických příspěvků

Co kdybyste mohli zcela vypnout politický obsah na každé sociální platformě? Zlepšilo by to vaši osobní zkušenost?

Pro mnohé by to tak bylo, a i když ne všechny platformy to chtějí nabízet jako možnost (možná proto, že je to jeden z jejich největších hnacích motorů zapojení), LinkedIn je tu s novým testem, který právě probíhá a poskytne způsob, jak jednoduše vypnout veškerou politiku, související příspěvky a aktualizace.

Jak vysvětlil generální ředitel LinkedIn Ryan Roslansky pro The Wall Street Journal, nová možnost, která je nyní dostupná některým uživatelům v USA, využívá klíčová slova a signály od uživatelů, stejně jako vstupy od redakčního týmu LinkedIn, k identifikaci politických příspěvků a jejich odstranění z vašich zdrojů. Uživatelé také budou moci brzy zablokovat zobrazování příspěvků na určitá témata v jejich streamu.

Je to zajímavý experiment, který by mohl pomoci LinkedInu zvýšit zapojení mezi jeho 800 miliony členů. A skutečně, z velké části se politické příspěvky na LinkedIn nehodí – ale na druhou stranu mnoho lidí pracuje v politických a advokačních rolích, které by teoreticky také mohly být chyceny do této možnosti vyřazení, což může ovlivnit dosah platformy a výkon pro některé uživatele a značky.

To je klíčová poznámka a něco, na co by si příbuzné firmy měly dávat pozor, protože pokud se dostatek lidí skutečně rozhodne vypnout politické příspěvky, dopad by mohl být významný – což souvisí také s tím, jak LinkedIn identifikuje politický obsah a potenciální chyby v jeho automatické detekci.

Pravděpodobně můžeme předpokládat, že k chybám dojde, ale i tak je to potenciálně cenný experiment, který by mohl vést k tomu, že ho ostatní sociální aplikace budou následovat a implementovat vlastní kontrolu nad politickým obsahem ve svých aplikacích.

Přečtěte si více: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS