Přeskočit na obsah

Lískoořechový krém s cvrččím proteinem BIGsens

Občas se stane, že narazíte na něco zajímavého. A to se nám zrovna stalo. Nejenom, že je to zajímavé, ale zároveň je to zdravé a ještě k tomu neskutečně dobré. Objevili jsme BIGsens krém s cvrččím proteinem, vlákninou a téměř bez cukru.

Jak se to vůbec stane, že se na trhu objeví takový produkt? Většinou pomůže náhoda, a to se stalo i v tomto případě. Radek ze Sensu a Alex z BigBoye se potkali na společném focení pro Forbes 30 pod 30. Oba jsou nadšení do kvalitní výživy a napadlo je spojit síly a vytvořit něco úplně nového.

BIGsens krém obsahuje kvalitní a udržitelný cvrččí protein. Díky těmto bílkovinám a kvalitní vláknině tak pomazánka na chlebu funguje mnohem více jako jídlo. Krém obsahuje jen 3 gramy cukru (ve 100g). A na krému se vůbec nešetřilo – obsahuje nejkvalitnější italské lískové ořechy a je jich asi 5x více než v běžných lískoořechových krémech.

Proč cvrček?

Cvrček je maximálně výživný a zároveň maximálně udržitelný zdroj živočišných bílkovin. Obsahuje 70 % proteinů a kvalita bílkovin je stejná jako u nejlepšího hovězího, 20 % zdravých tuků, což je více omega-3 a omega-6 než má losos, 5 % zdravé vlákniny a mikroživiny (vstřebatelné bioaktivní železo, vápník, zinek, vitamín B12 a další). Nepoužívají se žádná antibiotika, takže narozdíl od dobytka odpadá riziko super-bakterií.

Cvrččí protein je stejně výživný jako maso a přitom má menší dopad na životní prostředí. Během svého života toho totiž cvrčci nespotřebují tolik jako dobytek a produkují i stokrát méně skleníkových plynů. Cvrčci jsou ideální doplněk rostlinné stravy. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny, vitamín B12, vápník a železo, které v čistě rostlinné stravě často chybí. Cvrčci umí zpracovat nevyužitý bioodpad v protein. Když cvrčci rostou, shazují svůj exoskeleton (chitin), který pak dobře poslouží jako prémiové hnojivo.

Pro zajímavost: Na jeden hovězí steak se spotřebuje tolik vody jako na 10hodinovou sprchu. Kilogram hovězího má na svědomí stejné emise skleníkových plynů jako cesta autem z Amsterdamu do Bruselu. A k tomu najel ještě dalších 50 kilometrů po městě navíc.

 

Složení BIGsens krému: Lískové ořechy jádra 55 %, sladidlo: xylitol, cvrččí protein (12%) (Acheta domesticus), sušené kokosové mléko BIO (dehydratovaný extrakt z dužiny kokosových ořechů 97 %, tapiokový škrob 2,5 %, akátová vláknina 0,5 %) kakaový prášek (kakaový prášek, regulátor kyselosti: uhličitan draselný).

Zdroj: KANKRY

Generated by Feedzy