Přeskočit na obsah

Lodnýnská luxusní půjčovna

V Anglii vznikl nový trend půjčování si drahého designerského oblečení na několik dní třeba jen za pár liber. Jane Shepherdsonová, která v Londýně tento nápad uskutečnila, nyní umožňuje vlastníkům luxusního oblečení, si trochu přivydělat a naopak těm, co si oblečení pronajmou, zazářit, ať už jdou kamkoliv.

Tento způsob oblékání také napomáhá potlačení takzvané „fast fashion“, která trápí svět už dlouho. Jedná se o rychlou výrobu oblečení, při které se nebere ohled jak na kvalitu, tak ani na zaměstnance, kteří v takových firmách pracují. Tyto výrobky jsou velmi cenově dostupné, ale jejich výroba nemá úplně kladné dopady na životní prostředí.

To byl jeden z mnoha důvodů, proč Jane založila tuto půjčovnu. Na jejím e-shopu My wardrobe HQ najdete velké množství luxusních značek a kousků od klobouků po boty a doplňky. U každého kusu se nachází podrobnější popis, počet dnů na kolik si kousek můžete vypůjčit, a nakonec dvě ceny. První cena je, kolik pronájem stojí na den, a druhá cena je, kolik stojí koupě kousku. Cena pronájmu záleží na tom, o jakou značku a jaký kousek se jedná. Kabelku si můžete půjčit už od 4 liber až po tu nejdražší která je za 219 liber na den. Nejdražší šaty tu jsou za 147 liber což je nějakých 4 380 korun. Naleznete tu i boty a doplňky. Nejdražší doplněk jsou hodinky od Cartiera za 152 liber na den. Ženy tento e-shop využívají hlavně na nějaké zvláštní příležitosti např. svatby, plesy, firemní akce atd.

Myslím si, že je to skvělý nápad, třeba i pokud uvažujete o koupi nějakého dražšího kousku, tak si ho tímto způsobem můžete zkusit, jak Vám sedí a jestli je Vám pohodlný a taky tím můžete ušetřit dost peněz.

Pokud ale nestojíte o drahé značky a chtěli byste šetřit životní prostředí a nepodporovat fast fashion, tak existují i online second handy. Nejznámější second hand u nás je určitě Vinted. Funguje tak, že lidé tam vkládají oblečení, které už nechtějí. Jedná se o nošené oblečení, tím pádem i ceny jsou nižší. Prodávat tam může každý, takže pokud se Vám doma válí nějaké oblečení, co už nosit nebudete, tak Vám sem vkládám odkaz na Vinted a třeba uděláte někomu radost právě Vaším kouskem.

https://www.vinted.cz/

Obrázek: standard.co.uk

Zdroj: KANKRY