Přeskočit na obsah

Mallpay se integruje do Qerka

Rychlé odložené platby poprvé míří mimo online – konkrétně do restaurací, barů a kaváren. Fintech Mallpay totiž integroval svou platební metodu do aplikace Qerko. Ve více než 700 podnicích po celé republice je nově možné útratu zaplatit až po 14 dnech. Mallpay se díky tomu stává největším poskytovatelem BNPL (kup teď – plať později) plateb co do počtu partnerů a jako první v ČR následuje světový trend. BNPL platby totiž do gastronomie míří po celém světě stále častěji a přivádějí s sebou nové zákazníky.

Útratu ve více než 700 restauracích, kavárnách nebo barech bude možné do výše 5000 korun bezplatně posunout až o 14 dní. Pro odloženou platbu stačí v aplikaci Qerko přidat Mallpay jako novou platební metodu. Předchozí registrace není potřeba, zaplatit tedy zvládne i nový uživatel – stačí jen stáhnout aplikaci Mallpay. Schválení odložené platby je pak otázkou několika vteřin a probíhá na základě jednoduchého ověření telefonního čísla na straně Mallpay. Klienti, kteří využívají některý z ověřených účtů Mallpay, mohou využít limit až 50 000 na 50 dnů s možností dalších splátek.

I v případě platby pomocí Mallpay je možné využít veškeré výhody Qerka, jako je například rozdělení účtu na několik částí. Část útraty tedy lze zaplatit na místě kartou a část pomocí odložené platby Mallpay. To je ideální řešení pro případ, kdy někdo z hostů nepočítal s útratou a nemá u sebe hotovost ani platební kartu. Útratu zaplacenou přes Mallpay pak do dvou týdnů v klidu uhradí libovolným způsobem – platební kartou nebo převodem z účtu. Samozřejmostí je načítání věrnostních bodů – a to jak v rámci Qerka, tak služby Mallpay.

Gastronomie potřebuje pomoci, technologie jsou cesta

Česko není jediné, kde odložené, resp. BNPL platby míří do gastronomie. Průkopníkem se letos v létě stala australská služba Payo, která letos v červenci představila cíl vrátit covidem zasaženým restauracím jejich zákazníky. Útratu v restauraci nebo baru umožňuje hostům rozdělit do čtyř po sobě jdoucích splátek. V srpnu se k ní připojil i jeden z největších hráčů ZIP.

A první čísla naznačují, že odložené platby skutečně mají šanci zákazníky rozhýbat. Lidé, kteří tyto platební metody využívají, jsou zpravidla štědřejší a utrácí více. Důvodem je především lepší kontrola nad útratami, které mohou sledovat ve svém telefonu. Pokud si povolí utratit až 1500 korun za večeři, spíše se budou držet u horní hranice této hodnoty. Mají také možnost lépe pracovat s cashflow své domácnosti.

“Česká gastronomie nyní potřebuje silné impulsy. Jednou z důležitých součástí naší mise je přivádět nové hosty a dělat z nich pravidelné zákazníky,” uvádí Lukáš Kovač, spoluzakladatel a CEO Qerka. “Větší rozmanitost a svoboda v placení tomu může pomoci. A BNPL jako fenomén nastupující generace má v gastronomii rozhodně své místo.”

Mallpay se stává nejrozšířenější BNPL službou, pokrývá více než 9000 míst

Integrací do Qerka se opět zvýšil počet míst, kde je možné jednoduše a bezpečně platit s pomocí odložené platby. Mallpay je nyní možné využít už u více než 9000 e-shopů a služeb a v Česku se tak stává BNPL službou s největším množstvím partnerů.

“Do začátku roku jsme startovali se 160 partnery. Nyní se nám díky spojení s největší českou e-commerce platební bránou ComGate a službou Qerko podařilo zvýšit počet partnerů na více než 9000. To je růst o 5500 %,” pochvaluje si Adam Kolesa. “Pro mě navíc letošní rok jasně ukázal, jak rozmanité jsou v Česku možnosti využití BNPL plateb. Už dávno to není jen nákup zboží v e-shopech. Denně se přes Mallpay kupují akční jízdenky, zmrzlina nebo hodiny s online terapeutem,” zakončuje.

TZ

@RadekVyskovsky

Zdroj: ICT NETWORK NEWS