Přeskočit na obsah

Mastercard spouští službu Click to Pay

Společnost Mastercard oznámila, že možnost zaplatit prostřednictvím služby Click to Pay je nyní k dispozici všem držitelům karet Mastercard a této služby lze využít u téměř dvaceti procent všech českých e-shopů. Click to Pay nabízí jednoduchý a bezpečný způsob placení, který spotřebitelům umožňuje okamžitý přístup k jejich preferovaným kartám, a to na jakémkoli zařízení. Držitelé platebních karet Mastercard si nyní mohou službu Click to Pay jednoduše aktivovat třemi různými způsoby.

Zvyšující se počet online nákupů a plateb kartou jde ruku v ruce s rostoucí potřebou jednoduchých a intuitivních řešení, které celý proces usnadňují. Společnost Mastercard spouští službu Click to Pay, která zjednodušuje proces placení v internetových obchodech. Zákazník díky ní nemusí v platební bráně zdlouhavě zadávat údaje ze své platební karty – služba Click to Pay je schopna rozpoznat uživatele a následně zobrazit maskované údaje karty v zabezpečeném prostředí platební brány. Uživatel tak nemusí hledat karty ve své peněžence a řešit jejich následné přepisování.

Mastercard Click to Pay je přímou součástí platební brány, což spotřebitelům přináší lepší uživatelský zážitek s menším počtem přerušení a nutného klikání na různá tlačítka. Díky integrované platební platformě v platební bráně lze všechny karty spravovat v jediném zabezpečeném profilu a lze je i automaticky aktualizovat. Spotřebitelům je tak pomocí inteligentního rozpoznávání výrazně usnadněno dokončení nákupu (tzn. vracející se uživatel bude rozpoznán prostřednictvím použití stejného zařízení nebo e-mailu).

Click to Pay zvyšuje úroveň uživatelské přívětivosti a bezpečnosti jednorázových plateb na internetu pomocí mezinárodního platebního standardu Secure Remote Commerce organizace EMVCo. „Tato služba představuje výrazné zjednodušení procesu online placení kartou, jenž uživateli umožňuje bezpečné uložení údajů ze své platební karty přímo u společnosti Mastercard. Odpadá tak nutnost zdlouhavého ručního zadávání údajů,“ říká Luděk Slouka, ředitel digitálních plateb a inovací společnosti Mastercard pro střední Evropu.

Aktivace na pár kliknutí

Oproti ostatním řešením na trhu není Click to Pay svázané s konkrétní značkou zařízení nebo operačním systémem. Výhod řešení je možné využívat na jakémkoliv mobilním telefonu, tabletu nebo počítači. Služba je dostupná všem klientům českých bank a držitel platební karty si ji může aktivovat jedním ze tří způsobů. Buď v průběhu placení u obchodníka, který tuto možnost platby již nabízí nebo na webových stránkách Mastercard.

Třetí a zároveň nejjednodušší způsob registrace mají klienti ČSOB, a to prostřednictvím aplikace mobilního bankovnictví, kde si zvolí, kterou ze svých platebních karet chtějí do Click to Pay přidat. Po potvrzení kontaktních údajů proběhne ověření přes Smart klíč, což následně klienty odkáže na webové stránky Mastercard, kde stačí své údaje zkontrolovat a potvrdit. „ČSOB se stala prvním vydavatelem karet v Evropě, který integroval funkci registrace uživatele a jeho karty Mastercard do Click to Pay přímo ze své aplikace na pár kliknutí. Držitelé karet ČSOB si tak mohou aktivovat službu v několika vteřinách,“ uvádí Vladimír Vojtíšek, výkonný ředitel útvaru Daily Banking ČSOB.

Prostřednictvím Click to Pay lze dnes zaplatit již u více než devíti tisíc českých internetových obchodů, kterým platební brány zajištují společnosti Global Payments nebo GoPay. To, že e-shop službu podporuje, pozná uživatel podle jejího loga. Při placení pomocí Click to Pay lze rovněž ušetřit nebo získat mimořádné odměny u několika vybraných obchodníků mezi které patří O2, Datart, Leo Express, MPLA, SuperZOO nebo Sportisimo. Jedná se například o extra kredit u O2, slevu na další nákup u společnosti Datart a Sportisimo, extra kredit u Leo Expressu nebo slevu z ceny parkovného u MPLA.

E-commerce v České republice má stále potenciál pro růst

Spotřebitelé stále více diverzifikují své výdaje napříč různými kanály a online nákupy se tak v české společnosti staly za poslední dva roky standardem. Potvrzují to mimo jiné i data z aktuálního reportu Mastercard Spending PulseTM, který měří maloobchodní tržby v obchodech a na internetu napříč všemi formami plateb. Poslední čísla reflektují návrat spotřebitelů do kamenných prodejen po covidových omezeních, nicméně obrat e-commerce podle údajů ze srpna 2022 je stále o 28 % vyšší, než byl v předpandemickém roce 2019.

Český online prodej zaznamenává silný meziroční růst ve všech dostupných měřených odvětvích: prodej elektroniky zaznamenal nárůst o 12,7 % v porovnání se stejným obdobím v roce 2021 (+28,4 % vs 2019), prodej oděvů meziročně vzrostl o 19,1 % (+36,8 % vs 2019), obrat segmentu domácích potřeb vzrostl oproti loňskému roku téměř o třetinu, konkrétně o 32,1 % (+64,5 % oproti roku 2019).

„V datech Mastercard Spending PulseTM je jasně viditelné, že chování spotřebitelů se za poslední roky, především důsledkem covidové pandemie, zásadně proměnilo. Podíl nákupů v online prostředí zůstává stabilní součástí našich každodenních nákupních zvyklostí a v oblasti zákaznického komfortu je pořád prostor pro inovace. Opisování údajů z platební karty mělo být minulostí už dávno,“ dodává generální ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko Michal Čarný.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy