Přeskočit na obsah

Mastercard získal blockchain security start-up CipherTrace

Platební gigant Mastercard podepsal dohodu o získání start-upu pro blockchainovou analytiku CipherTrace, a jak to tak vypadá, zrychlí a rozšíří svoji kryptoměnovou strategii.

Společnost uvádí, že funkce zabezpečení a detekce podvodů CipherTrace poskytují „další transparentnost a podporu“ pro ekosystém digitálních aktiv.

Mastercard plánuje integrovat sadu kryptointeligenčních řešení start-upu s vlastní nabídkou kybernetické bezpečnosti.

Tvrdí, že to pomůže podnikům, které chtějí vybudovat své vlastní nabídky virtuálních aktiv, identifikovat a porozumět rizikům a „pomoci se správou svých povinností v oblasti regulace digitálních aktiv a dodržování předpisů.“

Ajay Bhalla, prezident kybernetiky a inteligence ve společnosti Mastercard, říká: „S rychlým růstem ekosystému digitálních aktiv přichází potřeba zajistit jeho důvěryhodnost a bezpečnost. Naším cílem je stavět na doplňkových schopnostech Mastercard a CipherTrace, abychom toho dosáhli.“

Společnost CipherTrace, založená v roce 2015, tvrdí, že její analytická platforma blockchainu poskytuje pohled na více než 900 kryptoměn a pomáhá podnikům posílit jejich aktivity v oblasti zabezpečení a sledování podvodů u programů souvisejících s kryptoměnami.

“Pomáháme společnostem – ať už jde o banky nebo burzy kryptoměn, vládní regulační orgány nebo orgány činné v trestním řízení – udržovat kryptoměnu v bezpečí,” říká generální ředitel CipherTrace Dave Jevons.

Tato akvizice je součástí širší strategie digitálních aktiv společnosti Mastercard po partnerství se společnostmi Uphold, Gemini a BitPay pro kryptokarty a jejím pokračujícím výzkumem a programy obklopujícími digitální měny centrální banky (CBDC) a technologii blockchain.

Finanční podmínky akvizice nebyly zveřejněny a očekává se, že dohoda bude uzavřena do konce roku.

Zdroj: fintechfutures.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy