Přeskočit na obsah

Město v Severní Dakotě nyní přijímá platby kryptoměnou

Hercules Cummings, finanční ředitel City of Williston, oznámil, že městská správa uzavřela partnerství se společností BitPay, aby mohla začít přijímat kryptoměny jako Bitcoin (BTC) jako platby za účty za služby.

„Navázali jsme partnerství s BitPay, největším obchodníkem s virtuálními platbami, jehož partnery jsou Microsoft a Facebook. Jsme první obcí ve státě Severní Dakota a třetí v zemi, která tuto službu nabízí,“ uvedl výkonný ředitel města.

Platby za veřejné služby budou jedinými účty, které jsou způsobilé pro platby kryptoměnou, uvedl Cummings a dodal, že město provede hodnocení kvality, aby rozšířilo novou platební metodu pro platby za služby jako jsou licence, skládky a různá povolení. Nová platební metoda je v souladu se závazkem města prozkoumat více platebních metod, aby držela krok se stávajícími platebními alternativami a umožnila bezkontaktní platby.

“Existuje také řada výhod používání těchto online platebních metod, včetně zabezpečení, pohodlí a úspory nákladů,” poznamenal Cummings. Podle oznámení si společnost BitPay účtuje 1% poplatek za online platby za služby, oproti 3% provizi za platby prostřednictvím služeb jako Google Pay, Apple Pay a PayPal.

Obyvatelé City of Williston mohou navštívit oficiální web města a poskytnout informace o svém účtu, aby dostali fakturu BitPay. Jednotlivci si mohou vytvořit digitální peněženku pro platby přímo prostřednictvím BitPay nebo jiných služeb, jako jsou kryptoburzy.

Několik států v USA v současné době uvažuje o legislativě přijatelné pro kryptoměny.

Podle údajů shromážděných časopisem Newsweek vlastní v květnu 2021 Bitcoiny až 46 milionů Američanů, tedy 17% všech dospělých v USA. Průzkum kryptoburzy Gemini dříve odhadoval, že pouze 14% americké populace, tedy asi 21 milion dospělých, vlastnilo krypto na konci roku 2020.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Generated by Feedzy