Přeskočit na obsah

Meta potvrzuje datové centrum v Toledu v hodnotě 1 miliardy EUR

Společnost Meta potvrdila zprávy, že staví kampus datového centra v hodnotě 1 miliardy EUR v regionu Toledo ve Španělsku.

Vlastník Facebooku, WhatsAppu a Instagramu také oznámil Meta Lab v Madridu a poukázal na pokračující investice do podmořských kabelů pro posílení konektivity na Iberském poloostrově.

Datové centrum má být postaveno v roce 2023, ale bude otevřeno až v roce 2029.

11. března město Talavera de la Reina v regionu Toledo odhalilo, že o kampusu jedná už rok. Místo by zaplnilo zbývající pozemky v průmyslovém parku Torrehierro Polygon v Talavera, který je 115 km od Madridu v centrální autonomní oblasti Kastilie La Mancha.

V Nizozemsku se Facebook potýkal s problémy s návrhem na vybudování hyperscale datového centra v Zeewolde, když Senát zablokoval prodej pozemků vlastněných vládou. Naproti tomu socialistický prezident Castille La Mancha, Emiliano García-Page, schválil výstavbu Facebooku na pozemku vlastněném subjektem veřejného sektoru Sepes a vyzval odbory a další orgány, aby podpořily příchod společnosti.

První Meta Lab na světě v Madridu bude flexibilní pracovní prostor pro pracovníky Meta na dálku s prostorem pro místní technologické podnikatele a začínající malé podniky. Meta také plánuje zdvojnásobit své kancelářské prostory v Madridu.

Společnost zopakovala své investice do kabelů 2Africa a Marea.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS