Přeskočit na obsah

Meta údajně plánuje otevřít maloobchody za účelem prodeje VR, AR a dalších nástrojů digitálního připojení

Vzhledem k tomu, že Facebook – neboli Meta, jak je nyní známá jeho mateřská značka – postupně rozšiřuje svůj katalog fyzických produktů, dává smysl, že by společnost zvažovala také fyzické obchody jako prostředek k lepší prezentaci svých návrhů hardwaru další úrovně.

To by podle The New York Times mohlo být ve hře, protože uniklé interní dokumenty nastiňují plány obchodů IRL na Facebooku, přes které bude prodávat své VR headsety, AR brýle, Portal zařízení a další.

Podle NYT:

„Meta diskutovala o otevření maloobchodních prodejen, které se nakonec rozšíří po celém světě, řekli lidé, kteří znají projekt a firemní dokumenty, které si prohlížely The New York Times. Obchody budou sloužit k seznámení lidí se zařízeními vyrobenými divizí Reality Labs společnosti, jako jsou náhlavní soupravy pro virtuální realitu a případně brýle pro rozšířenou realitu, řekli.”

Širší myšlenkou je, že k tomu, aby nasměrovala uživatele k metaverse, pohlcujícímu digitálnímu světu nekonečných možností, bude Meta muset dostat více těchto nástrojů do více domácností a fyzické obchody by mohly být lepší způsob, jak vytvořit přímé spojení ke spotřebitelským dodavatelským řetězcům a zároveň umožňuje nové předváděcí příležitosti ke zvýšení prodeje.

Což dává smysl. Právě teď si můžete koupit produkty Facebooku v maloobchodních prodejnách, ale lemují regály spolu s mnoha dalšími konkurenčními zařízeními a obecně nemají konkrétní zaměření. Pokud by chtěl Facebook více investovat do přímého marketingu a přivést své plány na další úroveň, měl by k tomu nejlepší předpoklady prostřednictvím vlastní, vyhrazené propagace a produktových displejů, které by mohl přímo ovládat ve svých vlastních obchodech, postavených speciálně na své nabídky.

Náhlavní soupravy pro VR od společnosti Meta se v tomto ohledu zdají být nejzřejmějším zaměřením, přičemž plně aktivovaná metaverse vize společnosti je sladěna s plně interaktivními světy VR, což by bylo skutečně možné pouze v prostředí VR.

Pokud Meta dokáže vybudovat centrální platformu, která by takové připojení usnadnila, bude mít dobré postavení k tomu, aby hrála ústřední roli v další fázi digitálního připojení – což jak Meta ráda zopakovala, že žádná společnost nebude „vlastnit“. Ale ve skutečnosti bude někdo muset postavit platformu, do které se mohou připojit ostatní vývojáři, a Meta má pravděpodobně nejlepší pozici, aby v tomto ohledu hrála klíčovou roli při stanovení parametrů pro univerzální konektivitu a funkčnost.

Nakonec to bude pravděpodobně vyžadovat vytvoření nezávislého konsorcia nebo celoodvětvové dohody, která by pak usnadnila vytváření univerzálních schémat a procesů sdílení dat pro interoperabilitu v rámci prostoru a širší tvůrčí cesty a cesty spolupráce. Ale opět, Meta se svou pokročilou prací ve VR (prostřednictvím společnosti dříve známé jako Oculus) má dobrou pozici, aby v tomto posunu zvítězila.

Více zde: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS