Přeskočit na obsah

Metaverse simuluje vzácné scénáře při testování autonomních vozů

Pokročilá umělá inteligence (AI) v metaverse se používá k urychlení bezpečného a efektivního nasazení technologie autonomních vozidel (AV).

Britská AV softwarová společnost Oxbotica počítá s tím, že její sada nástrojů MetaDriver také snižuje emise uhlíku generované vozidly, která najedou skutečné kilometry.

Náročné scénáře

MetaDriver zahrnuje simulaci virtuálního světa, automatické objevování náročných scénářů a expanzi dat v reálném čase. Je navržen tak, aby pomohl AV odpovědět na tři základní otázky: „Vidím to správně?, Dělám to správně? a Můžu si hned teď věřit?“.

Generuje rozsáhlou řadu scénářů, které se používají k testování a vylepšování AV operací a chování, aniž byste je museli fyzicky řídit, což urychluje komerční připravenost. Oxbotica MetaDriver také poskytuje možnost vytvořit digitální dvojče ze shromážděných dat v reálném světě.

Umělé inteligence se naučily automaticky vyhledávat vzácné, neobvyklé a nevídané scénáře, známé jako „okrajové případy“, což umožňuje jak testování autonomních systémů proti „rohovým případům“, tak i to, aby se systémy naučily s nimi zacházet.

MetaDriver nabízí míru objevení okrajových případů v průměru 1 000krát rychlejší než tradiční testovací metody a v některých situacích až 35 000krát rychlejší.

„Oxbotica MetaDriver je sada nástrojů, která nabízí mnohem víc než přímou simulaci,“ řekl Paul Newman, zakladatel a technický ředitel společnosti Oxbotica. „Používání metaverse tímto způsobem poskytuje nám a našim zákazníkům prakticky neomezené testovací výzvy, což představuje revoluci ve způsobu, jakým urychlujeme komerční nasazení AV, aby se svět pohnul.”

Pomocí rozšíření dat MetaDriveru lze každou „metamíli“ testovat za všech podmínek, včetně deště, sněhu, mlhy, v noci nebo ve dne, takže není nutné čekat, až se během testování v reálném světě objeví různé povětrnostní podmínky.

Pokročilé schopnosti MetaDriveru umožňují rychlé, cílené a různorodé testování, které podle společnosti Oxbotica poskytne provozovatelům AV jistotu, že jejich vozidla jsou vybavena pro bezpečný, přesný a efektivní provoz v jejich specializovaných prostředích, ať už jde o město, důl, větrnou farmu, solární park nebo letiště.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy