Search
Close this search box.

Metro ON/ROCK Line 2024 přináší nový pohled na výstavbu rezidenčních čtvrtí

21. a 22. června 2024 se v AquaCity v Popradu po 17-krát setká komunita IT profesionálů, tentokrát doplněna o špičkové odborníky z real-estate. Spolu s odborným partnerem Slovenskou Komorou Architektů nám přinese generální partner Slovanet a Phillip nový pohled na budování bytových domů a celých rezidenčních čtvrtí.

To, že samotná budova může mít výrazně lepší vliv na život obyvatel bez velkých investic do technologií, nám přiblíží mladá společnost zpod Tater – Phillip a.s. Jak správně navrhnout jednotlivé celky fyzické a kybernetické bezpečnosti, propojit energetická data i za účelem ochrany majetku nebo zvýšit komfort bydlení s důrazem na vhodnou aplikaci andragogiky a evangelizace o ekonomicky efektivním bydlení, jsou právě odlišnosti přístupu k obyvatelům nových obytných celků.

Letošní téma „ROCK“ má ve spojení s konferencí až tři významy. „ROCK“ jako základní kámen budov a měst, adrenalinový symbol dosahování nejvyšších cílů ve spojení s Tatranskými štíty a nakonec i styl muziky, který inspiruje lidi po celém světě. Proto na konferenci přijali pozvání nejen zástupci významných developerských projektů, ale i dobyvatel a nejvýznamnější slovenský výškový horolezec Peter Hámor.

Partneři akce však své poznatky zaostří i na jiná témata, jako je například volba vhodného energetického mixu při realizaci nových městských částí, nebo strategie při výstavbě moderních zdravotnických zařízení. Účastníci zároveň nahlédnou do budoucnosti trendů v rezidenčním bydlení a nejnovějších technologií pro konvergenci komunikačních sítí. Nizozemský futurista Arash Azami nám přiblíží vizi boje proti energetické chudobě, resp. jak propojit energetické zdroje a dosáhnout jejich dostupnosti pro všechny lidi na této planetě.

Na základě zkušeností z minulého roku mohu potvrdit, že obnova mezinárodních vztahů po „kovidové pauze” je cesta, která pomáhá nejen našemu regionu ale i samotné Evropě. Zakomponování našeho školství a mládeže do tohoto procesu je pro naši budoucnost klíčové. Pokud propojíte futuristy, vizionářů a inspirativních lidí s naší mladou generací, dopad na celou společnost může být enormní.” říká Jan Michlík, organizátor konference.

Kompletní program technologické konference Metro ON/ROCK Line 2024 a další důležité informace a fotky naleznete ZDE

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS