Přeskočit na obsah

Microsoft koupil od CPI za 1,5 mld. Kč pozemek v Praze Klíčově

Americká softwarová společnost Microsoft koupila od realitní společnosti CPI českého miliardáře Radovana Vítka za 1,5 miliardy korun pozemek v Praze Klíčově. S odkazem na kupní smlouvu v katastru nemovitostí o tom informoval server Seznam Zprávy. Podle něj je téměř sedmihektarový pozemek první nemovitostí, kterou americká firma v Česku vlastní.

Na dotaz webu, jestli by na parcele mohlo vzniknout například datové centrum, ředitelka komunikace Microsoftu pro střední a východní Evropu Lenka Čábelová uvedla, že ohledně nákupu pozemku nyní nemá žádné bližší informace. Nicméně dodala, že firma je nadále odhodlána posilovat „digitální transformaci České republiky prostřednictvím cloudových služeb Microsoftu“.

Microsoft provozuje datová centra v desítce evropských zemích a například v Polsku v roce 2020 oznámil investici jedné miliardy dolarů mimo jiné do nového datového centra.

Pozemky, které firma koupila v Praze, jsou nedaleko stanice metra Letňany a sousedí s garážemi Klíčov pro autobusy dopravního podniku.

Vítkova CPI podle serveru v minulosti plánovala na pozemku projekt, který vedle kanceláří zahrnoval hotel, obchody a městské sklady. Jeho prodej Microsoftu nekomentovala. „Naše obchody a obchodní jednání zpravidla nekomentujeme,“ uvedl mluvčí CPI Jakub Velen.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: B2B NETWORK NEWS