Přeskočit na obsah

Microsoft rozvíjí cloudovou herní platformu Xbox, aby se dostala na nové trhy a zařízení

Microsoft oznámil rozšíření své cloudové herní platformy Xbox z hlediska geografického i kompatibility zařízení. Hráči v Argentině a na Novém Zélandu mají nyní přístup k Xbox Cloud Gaming na svých telefonech, tabletech a počítačích. A později nová aplikace Xbox TV umožní oprávněným uživatelům hrát hry z knihovny cloudových her společnosti Microsoft na chytrých televizorech Samsung.

V odkazu na první novinku Catherine Gluckstein, viceprezidentka a vedoucí produktu pro Xbox Cloud Gaming, uvedla: „Od hráčů z Argentiny a Nového Zélandu neustále slýcháme, že přístup ke službě Xbox Cloud Gaming je prioritou a my jsme nadšení, že se to stalo skutečností.”

Loni v září spustil Microsoft službu v Austrálii, Brazílii, Mexiku a Japonsku. Xbox Cloud Gaming je nyní k dispozici ve 28 zemích, z nichž 27 je na seznamu, aby získaly přístup k připravované aplikaci Xbox TV, což je oznámení, které je základem toho, co dělá cloudové hraní cool. Uživatelé nyní mohou hrát hry na svých televizorech – způsobem staré školy – bez konzole Xbox.

Spuštěním hry na nedalekém serveru a jejím streamováním, cloudové hraní osvobozuje hráče od omezení spoléhání se na počítač nebo konzoli s výkonnou, drahou grafikou a hardwarem. Velkou část růstu trhu lze připsat pokročilým technologiím připojení, zejména 5G, které nabízí požadovanou nízkou latenci a vysokorychlostní připojení, stejně jako schopnost zvládnout vysoké požadavky na data očekávané od předplatitelů herní platformy.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS