Přeskočit na obsah

Mitsubishi Electric uvede v roce 2023 nový průmyslový robotický systém

Společnost Mitsubishi Electric Corp. odhalila systém, který robotům umožňuje provádět průmyslové úkoly v prostředích, ve kterých měli dříve potíže, jako jsou závody na zpracování potravin.

V těchto nastaveních se položky často mění, a proto jsou lidé rychlejší v řazení a uspořádání. Nyní Mitsubishi představilo robotický systém, který pracuje stejně rychle jako lidé – a který lze ovládat pomocí hlasových příkazů.

Nový systém zahrnuje technologie Maisart AI od Mitsubishi Electric – včetně vysoce přesného rozpoznávání řeči – pro spouštění pracovních úkolů a poté mohou operátoři doladit pohyby robota podle potřeby.

Japonská společnost uvedla, že metoda robotického výcviku umožní jednotkám vykonávat rutinní role, aniž by je museli učit specialisté. Mitsubishi uvedlo, že nový systém by mohl zkrátit hodiny potřebné pro vzorový úkol ze 60 hodin na 5 hodin.

Mitsubishi Electric plánuje komercializaci technologie v roce 2023 nebo později, protože jsou zapotřebí „další vylepšení výkonu a rozsáhlé ověřování“.

Zdroj: iotworldtoday.com

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS