Přeskočit na obsah

Motional a Lyft spustí robotaxi v Las Vegas

Společnosti Motional a Lyft oznámily uvedení nového plně elektrického robotaxi Motional, autonomního vozidla (AV) založeného na Ioniq 5 navrženého pro jízdu bez řidiče, v síti Lyft v Las Vegas.

Uvedení na trh je dalším milníkem na cestě k plně bezobslužné službě Motional a Lyft, jejíž spuštění a rozšíření do několika amerických měst se plánuje na rok 2023. Je to poprvé, co veřejnost zažije plně elektrický Ioniq 5 AV od Motional, který je prvním plně elektrickým AV debutem v síti Lyft.

Servis plně bez řidiče

„Motional a Lyft mají jasnou cestu k široké komercializaci autonomních vozidel úrovně 4,“ řekl Karl Iagnemma, prezident a generální ředitel společnosti Motional. „V komerčních operacích jsme léta vedli a nyní jsme na dobré cestě k tomu, abychom v příštím roce poskytli službu plně bez řidiče.”

„Pasažéři v Las Vegas si nyní mohou vyzkoušet Ioniq 5 AV od Motional, díky kterému se tato služba stane realitou. Díky našemu strategickému partnerství s Hyundai je Ioniq 5 AV plně přizpůsoben pro jízdu bez řidiče a zároveň si zachovává oceňovaný komfort a design vozu.”

Motional a Lyft provozují autonomní jízdy v Las Vegas od roku 2018 a nyní budou zákazníci Lyftu mezi prvními, kteří zažijí nový AV Motional s uživatelsky navrženým zážitkem pro plně autonomní cestu.

Motional tvrdí, že to znamená, že pasažéři jsou schopni snadno ovládat svou jízdu bez pomoci řidiče. Vylepšený zážitek zahrnuje odemykání dveří pomocí aplikace Lyft a zahájení jízdy nebo kontaktování zákaznické podpory z nové aplikace Lyft AV do auta, intuitivního displeje za jízdy přizpůsobeného pro autonomní spolujízdu.

Motional uvádí, že funkce jsou podpořeny rozsáhlým výzkumem a zpětnou vazbou od skutečných pasažérů s cílem maximalizovat jejich pohodlí a snadné použití.

„Spuštění plně elektrického Ioniq 5 Motional v síti společnosti Lyft v Las Vegas představuje obrovský pokrok v naší vizi učinit elektrickou, autonomní a sdílenou budoucnost realitou pro lidi na celém světě,“ řekl Logan Green, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Lyft.

V roce 2018 byly Motional a Lyft průkopníky partnerství mezi AV průmyslem a průmyslem spolujízdy spuštěním své veřejné služby v Las Vegas. Partneři tvrdí, že služba se od té doby stala modelem pro nasazení autonomních vozidel v sítích spolujízdy.

Zdroj: https://www.smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS